Gemeente Utrecht


Mondelinge vragen van de PvdA-fractie voor het vragenuurtje van 17 maart 2005 over de verkeerssituatie rond de Koffieknoop

Voor de bereikbaarheid van Utrecht is het van belang dat er aan de westkant van de stad ingrijpende verkeersmaatregelen worden getroffen. De PvdA steunt het college in deze maatregelen. Echter, de gevolgen voor de inwoners van de stad zijn een aanhoudend punt van zorg. Er is veel onduidelijkheid over de plannen en de bezorgdheid van de bewoners over de verkeersafwikkeling neemt toe. Eén van de mogelijke gevolgen van de maatregelen is meer verkeersoverlast voor bewoners tussen de Koffieknoop en het 24 Oktoberplein.

De PvdA vindt het heel begrijpelijk dat bewoners van de stad die dagelijks met deze verkeersafwikkeling geconfronteerd worden of zullen worden, zich zorgen maken. Het is tijd om een paar zaken duidelijk te krijgen.Daarom stelt de PvdA-fractie de volgende vragen aan het College:

1. Kan het College aangeven in welke mate het verkeer over de Lessinglaan en de Joseph Haydnlaan ten gevolge van de werkzaamheden bij de Koffieknoop zal toenemen?
2. Is het College van plan om maatregelen te treffen om het verkeer door Oog en Al soepeler te laten verlopen?
3. Wat is er waar van de verhalen die bewoners horen over verdubbeling van de rijbanen?.
4. Indien het College niet van zins is om maatregelen te treffen in dit gebied ter verbetering van de doorstroom van het verkeer, welke gevolgen zal dit hebben voor dit gebied?
5. Er is kennelijk sprake van veel miscommunicatie, dat brengt de PvdA tot slot op de vraag of de communicatie, met name de actuele informatieverschaffing, richting de bewoners wel goed georganiseerd is?


---- --