Ingezonden persbericht



---


Persinformatie

Ontdek Krakau, beleef Boedapest en geniet in Praag Cultuur snuiven in Europa

Amsterdam, 17 maart 2005 - Mooie tijden breken weer aan. Het voorjaar is begonnen, de temperaturen stijgen en de dagen worden weer langer. Uitstekende omstandigheden om een bezoek te brengen aan de historische steden van Europa. De echte cultuurliefhebber gaat alleen dit jaar niet naar Parijs, Londen of Barcelona, maar zoekt het oostelijk deel van Europa op. Tijd om steden als Praag (Tsjechië), Boedapest (Hongarije) en Krakau (Polen) te ontdekken. Binnen drie eenvoudige stappen is een hotel zo geboekt. Boekingsportaal Hotelopia.nl biedt in Europese topsteden de scherpste prijzen aan voor buget- tot 5-sterren hotels.

Krakau
Daar waar steden als Boedapest en Praag steeds vaker bezocht worden, moet Krakau nog door het grote publiek ontdekt worden. Deze stad was de hoofdstad gedurende de middeleeuwen en de Renaissance, het tijdperk dat Polen in volle bloei was. Het koninklijke hof trok beroemde kunstenaars aan en dit alles heeft zijn sporen in positieve zin na gelaten. Vooral in de oude binnenstad heerst een unieke sfeer en is elk gebouw een monument. Krakau oefent al geruime tijd een grote invloed uit op de Poolse cultuur.

Wie Krakau wil ontdekken, kan al een tweepersoonskamer inclusief onbijt vanaf E 29,- bij Hotelopia.nl boeken

Boedapest
Ook Boedapest is overgoten met schatten. De stad is oorspronkelijk opgedeeld in twee delen. De rivier de Donau scheidt de stad in het deel Boeda en Pest. Boeda ligt in het heuvelachtige deel en wordt gekenmerkt door zijn diverse kastelen. Het vlakke gedeelte is Pest, maar een fusie zorgde ervoor, dat beide delen zicht tot Boedapest vormde. De cultuurliefhebber kan zijn neus ophalen. De stad beschikt over onnoemelijk veel monumenten, musea, galerieën, theaters, concertzalen en uitgaansgelegenheden. Alle gelegenheid voor een heerlijke stadwandeling.

Voor Boedapest heb je iets meer dan een weekend nodig, maar een kamer voor 2 personen inclusief ontbijt in het hart van de stad is al vanaf E 30,- te boeken bij Hotelopia.nl

Praag
Een andere stad die in tweeën wordt opgedeeld is Praag. De rivier Moldau stroomt hier in noordelijke richting door het hart van de stad. Praag is betoverend met al zijn bruggen, kerken, vergulde daken en is tegelijkertijd een moderne metropool. In alle gebouwen in de stad zijn diverse architectuur stijlen terug te vinden. Praag is net zoals Boedapest de hoofdstad van het land en beschikt over buitengewoon veel theaters, concertzalen, musea en galerieën. Maar uiteindelijk blijft Praag betoverend en moet ervaard worden.

Wie in Praag gaat overnachten zit al voor E 60,- inclusief ontbijt in het hart van de stad bij Hotelopia.nl

Over Hotelopia
Hotelopia is dé nieuwe on-line aanbieder van hotels wereldwijd, die onderdeel uitmaakt van First Choice Holidays, een internationaal toonaangevende reisorganisatie. Hotelopia biedt gereduceerde tarieven aan voor accommodaties voor zowel de zakelijke- als de consumentenmarkt. Het heeft hiervoor de beschikking over meer dan 12.000 hotels in het budget tot 5-sterren segment in meer dan 500 bestemmingen verspreidt over Europa, Noord Amerika, Latijns Amerika, het Caribische gebied en Azië. Kamerprijzen bij Hotelopia beginnen al bij E 14,- per nacht. Kijk voor actuele kamerprijzen op: www.hotelopia.nl

Voor meer informatie over Hotelopia kijk op: www.hotelopia.nl

Einde persinformatie. Amsterdam, 17 maart 2005


Ingezonden persbericht