Politie Zaanstreek-waterland


17:01 16-MRT-05
EDAM EN VOLENDAM
Bromfietscontrole
De politie heeft woensdagmiddag in Edam en Volendam totaal 35 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Twee bestuurders reden zonder helm en vijftien voertuigen gaven teveel vermogen aan bij de rollenbanktest. Drie bestuurders hadden geen bromfietscertificaat en één kon zijn verzekeringspapieren niet tonen. Twee brommers waren niet voorzien van een gele plaat. De afdeling Verkeersondersteuning gaat een bromfiets nader onderzoeken omdat het apparaat te veel geluid produceerde. De bromfiets van een bestuurder, die opviel doordat hij zonder helm reed, werd in beslag genomen omdat het de tweede keer in korte tijd was dat hij met een zeer snelle bromfiets werd gepakt. Ook een aantal automobilisten ontsnapte niet aan de aandacht van de agenten. Eén automobilist werd tijdens de bromfietscontrole betrapt op rijden door rood licht, twee droegen geen gordel en één reed in verboden richting. Hiervoor kregen de bestuurders een bekeuring.

16:31 16-MRT-05
ZAANDAM, WESTZIJDE

Automobiliste gewond na aanrijding

De politie maakt proces-verbaal op van een aanrijding waarbij een 52-jarige vrouw uit Zaandam gewond raakte. De vrouw reed in een personenauto over de Westzijde in de richting van Koog aan de Zaan en wilde linksaf het Papenpad inrijden. Een 18-jarige Zaandammer reed achter haar en had te laat in de gaten dat de vrouw snelheid minderde om links af te slaan. Hij reed met de linkervoorzijde van zijn auto achterop de auto van de bestuurster.
De Zaandamse is met vermoedelijk nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

08:16 17-MRT-05
WORMERVEER, KROMMENIEERWEG

Inbraak vishandel

De politie onderzoekt een inbraak in een vishandel die werd gepleegd tussen woensdagmiddag half zes en donderdagochtend acht uur. Men heeft een ruit naast de voordeur aan de kant van het Marktplein vernield om binnen te komen. Twee kassa's werden vanaf de toonbank naar een ruimte achterin de zaak gebracht en opengemaakt. Het aanwezige wisselgeld is meegenomen.

10:10 17-MRT-05
ZAANDAM, DODONAEUSSTRAAT EN DE BLOEMKORF
Politie zoekt getuigen aanrijding fietser
Het politiewijkteam Zaandam Oost zoekt getuigen van een aanrijding waarbij een 54-jarige Zaandammer van zijn fiets werd gereden. De man fietste op woensdagavond om ongeveer kwart over tien vlakbij de Bloemkorf toen hij door een rode auto, die de hoek om kwam rijden, werd geschept. Volgens de man had de automobilist veel haast om weg te komen. De fietser liep door de aanrijding een hoofdwond, een gekneusde vinger en een dikke knie op. De fiets raakte zwaar beschadigd. Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam via 0900-8844.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-170305


14:00-16:00 16-MRT-05
ZAANDAM, PEPERSTRAAT/ PRINS BERNHARDWEG

Zeventien boetes tijdens verkeerscontrole

Op de Peperstraat en de Prins Bernhardweg in Zaandam hebben zes medewerkers van het verkeershandhavingsteam woensdagmiddag tijdens een gordelcontrole zeventien boetes uitgedeeld. Acht bestuurders/passagiers reden zonder autogordel (mee). Verder werden vijf bestuurders bekeurd voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs (2x), bellen tijdens het rijden (1x) en het met folie beplakt hebben van de autoruiten (2x). Drie bromfietsers kregen een boete voor het niet hebben van gele platen op de bromfiets, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het bellen tijdens het rijden. Ten slotte werd nog een fietser bekeurd voor het rijden door rood.

19:30-20:15 16-MRT-05
LANDSMEER, NOORDEINDE

Nul drankrijders

Op het Noordeinde in Landsmeer werd woensdagavond een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden veertig bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van allen had (teveel) gedronken.

20:30-21:00
ZUIDOOSTBEEMSTER, PURMERENDERWEG

Nul drankrijders

Op de Purmerenderweg in de Zuid-Oost Beemster werd woensdagavond een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden dertig bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van allen had (teveel) gedronken.

09:15-12:00 16-MRT-05
NOORDBEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG
65 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Schermerhornerweg in de Noord-Beemster werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 145 km per uur. Eén op de tien passanten reed harder dan de toegestane 80 km per uur. Op de Provincialeweg N247 in Oosthuizen werd ook gecontroleerd. Hier reed slechts één op de vijftig bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 100 km per uur. De controles werden uitgevoerd met behulp van een radarauto.

09:15-11:30 16-MRT-05
DEN ILP

Veertig km per uur te hard

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 92 km per uur. Eén op de tien passanten reed harder dan de toegestane 50 km per uur. De snelheden werden gemeten met behulp van een radarauto.


---- --