NOVA

17 maart 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Verpleeghuizen
Naar aanleiding van de commotie over de wantoestanden in Nederlandse verpleeghuizen ontving NOVA honderden reacties van bezorgde familieleden en mensen die in de zorg werken. Daaruit blijkt dat ondermaatse zorg ook vaak dodelijke gevolgen heeft. Vanavond komen in NOVA daarover familieleden en verpleegkundigen aan het woord.

Marco Pastors
GroenLinks in Rotterdam heeft het vertrouwen opgezegd in wethouder Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam. Pastors heeft in een krant gezegd dat hij "heel rare taferelen" vreest als een moslimpartij in de stad een meerderheid krijgt en als "van die idioten van GroenLinks politiek correct mee gaan zitten doen". GroenLinks vindt dat de wethouder het integratieproces dwarsboomt.

Den Haag Vandaag
Staatssecretaris Atzo Nicolaï van Europese Zaken voert nu al campagne voor de Europese grondwet, waarvoor in juni een referendum wordt gehouden. Vandaag probeerde hij de leerlingen van een school te overtuigen. Het laatste nieuws uit Den Haag.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------

Morgen in NOVA Politiek

In NOVA Politiek is morgen onder meer GroenLinks-fractieleider Femke Halsema te gast. Zij gaat in op de weigering van PvdA-leider Wouter Bos om een brede samenwerking op links aan te gaan.

Verder de meningen uit De Straat en de zetelverdeling volgens de jongste Politieke Barometer.

Presentatie: Jeroen Pauw en Paul Witteman

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.