Ingezonden persbericht

Fietsvakanties bij speciale Fietsers Welkom Hotels

In Noord- en Midden-Limburg & Niederrhein/D zijn fietsers van harte welkom

ARCEN, 20050317 -- Een vlak landschap vol afwisseling, een netwerk van grenzenloze fietsroutes met een lengte van meer dan 3000 kilometer. In Noord- en Midden-Limburg en de aangrenzende Duitse 'Niederrhein'-regio vindt de recreatieve fietser alle denkbare voorzieningen voor een geslaagde fietsvakantie. In de nieuwe brochure 'Fietsers Welkom Hotels' worden belangstellenden wegwijs gemaakt.


In samenwerking met het toeristisch bedrijfsleven en het grensoverschrijdend samenwerkingsverband '2-LAND', heeft Regio VVV Noord- en Midden-Limburg een voor fietsers informatieve folder samengesteld. Ondermeer worden 29 'Fietsers Welkom Hotels' aan weerszijden van de grens voorgesteld. Dat zijn hotels, van eenvoudig tot luxe, waar de fietser een extra hartelijk welkom wacht. Allerlei voorzieningen en speciale service zijn in deze hotels voor de gast zonder daarvoor extra te betalen (op een enkele uitzondering na) beschikbaar. Nog vóór de zomer zal het 'fietstochtje over de grens' extra aantrekkelijk worden gemaakt. Aan de (groene) grensovergangen komen nieuwe informatieborden, om de fietsers in het 'buurland' de weg te wijzen.

Echt luxe voor de fietsers in Noord- en Midden-Limburg is het in de vaart gaan van de fietspendelboot, op de Maas tussen Baarlo en Afferden. Varen op de Maas in combinatie met een fietstocht is vanaf 1 mei 2005 een nieuwe attractie en voor Limburg een nieuwe toeristische primeur! Speciaal voor de liefhebbers van mooie tuinen, is de thema-fiets-route 'De Tuin van Limburg' in voorbereiding. Een aantrekkelijke folder, met veel informatie over de fietsroutes en de te bezichtigen particuliere tuinen in Midden-Limburg, rolt vóór 1 mei a.s. van de drukpersen.

Meer weten? Surf naar www.lekker-genieten.nl waar de brochure 'down te loaden' of te bestellen is. Bellen kan óók: 0900 2025588 (VVV-winkel te Roermond).




Ingezonden persbericht