Ingezonden persbericht

Koning winter maakt plaats voor het 'witte goud'

12 Aspergefietsroutes, culinaire arrangementen en andere wetenswaardigheden

ARCEN, 20050317 -- Al lang is er in Noord- en Midden-Limburg naar uitgekeken: een 'witte deken' heeft op de aspergebedden ruimte gemaakt voor de komst van de overheerlijke asperges, ook wel het 'witte goud' genoemd. Naar verwachting zullen in de maand april de eerste asperges geoogst kunnen worden. Om het komende asperge-seizoen aan te kondigen is nu reeds de folder 'Route des Aspeges' van de drukpersen gerold.


In samenwerking met het toeristisch bedrijfsleven, heeft Regio VVV Noord- en Midden-Limburg alle informatie, om van april tot en met juni extra glans te geven aan het motto 'Lekker Genieten in Noord- en Midden-Limburg', in een kleurrijke folder bijeen gebracht. Behalve een ruime keus aan aspergearrangementen en -menu's bij het toeristisch bedrijfsleven, is er in de folder ook veel te lezen over een 12-tal thematische fietsroutes, die via het knooppuntensysteem lopen. Langs en vlakbij de routes is er vanzelfsprekend volop gelegenheid om het 'witte goud' te gaan proeven.

Ook is er een asperge-activiteitenkalender opgenomen met daarin evenementen zoals een aspergedag in het Nationaal Aspergemuseum 'De Locht' (17 april a.s.), een aspergetentoonstelling in het Limburgs Museum (vanaf 21 april a.s.), de asperge fietsdriedaagse 'Tour d'Asperges' (27-29 mei a.s.) en de eerste internationale aspergebeurs in Nederland (19 en 20 juni a.s.).

Voor de echte 'smulpapen' is in de folder ook nog een aspergerecept gepubliceerd, naast de tien gouden regels om zelf asperges klaar te maken, als hoogtepunt van een lekker etentje!

De folder 'Route des Asperges' is aan te vragen via www.lekker-genieten.nl of bij de VVV-winkel in Roermond; telefoonnummer 0900 2025588.




Ingezonden persbericht