Gemeente Winterswijk


17 maart 2005

Hans Scheinck voorzitter Directeuren Net Achterhoek

Winterswijk - Op 4 februari jongstleden is het Directeuren Net Achterhoek (DNA) opgericht. Dit is een samenwerkingsverband van de Algemeen Directeuren van 10 Achterhoekse gemeenten en de Regio Achterhoek. Het is de opvolger van de Secretarissenkring Achterhoek. Algemeen directeur van de gemeente Winterswijk Hans Scheinck is benoemd tot voorzitter. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met deelname aan het DNA.

Naast Hans Scheinck maken Annemieke Traag van de Regio Achterhoek (secretaris) en Leo van den Nieuwendijk van de gemeente Oude IJsselstreek (penningmeester) deel uit van het bestuur. In het eerste jaar wil het DNA zich met name richten op het met elkaar bespreken van organisatieveranderingen die op dit moment bij veel gemeenten aan de orde zijn, het aangaan van samenwerkingsverbanden op het gebied van bedrijfsvoering (bijvoorbeeld automatisering, salarisadministratie, inkoop, handhaving, sociale recherche, enzovoort), het structureren van het overleg met de provincie en het uitwisselen van informatie van en met de regio Achterhoek. In het DNA nemen de volgende gemeenten deel: Aalten - Dinxperlo, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Groenlo
- Lichtenvoorde, Lochem, Montferland, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen. Het is de bedoeling dat het DNA zo'n 8 keer per jaar samen komt.