Ingezonden persbericht


5% van kerstpakkettenomzet naar het goede doel

Opbrengst kerstpakketten naar Villa Pardoes

KAATSHEUVEL - "Schenken hoort bij kerst." Dat was de eerste gedachte van Robert Hoofs, zelfstandig ondernemer, toen hij Villa Pardoes bezocht. In 2005 schenkt hij daarom 5% van de omzet van de verkoop van kerstpakketten aan Villa Pardoes. De kerstpakketten worden geleverd door Deli XL en zijn vanaf dit moment te bestellen via Robert Hoofs telefoonnummer 06 53975017.

Particulier initiatief
De samenwerking die is ontstaan tussen Robert Hoofs en Deli XL is een prachtig voorbeeld van een particulier initiatief in combinatie met een solide zakelijke partner. Deli XL is reeds geruime tijd een van de grotere spelers op het gebied van eindejaarsgeschenken en is dan ook een partner die de kunst van het schenken als geen ander verstaat. Robert Hoofs is al jaren actief als zelfstandig ondernemer en gezamenlijk slaan ze nu de handen ineen voor Villa Pardoes.

Stilstaan bij het nieuwe jaar

De keuze voor Villa Pardoes was volgens Robert Hoofs een voor de hand liggende. "Als vader van twee kinderen lijkt mij niets zo erg dan om te horen dat je kind ernstig ziek is. Het gezin staat onder druk, en de momenten van ontspanning zijn spaarzaam. Als mens draag ik graag een steentje bij om deze levensbedreigend zieke kinderen samen met het hele gezin te laten genieten van een vakantie in Villa Pardoes. Gezondheid lijkt vaak zo gewoon. Maar de gasten van Villa Pardoes weten inmiddels helaas beter". De algemeen directeur van Deli XL voegt hieraan toe "Toen wij van de actie van Robert Hoofs hoorden, hebben wij geen moment getwijfeld om onze medewerking hieraan te verlenen." Marian Eberson, Directeur Fondswerving van Villa Pardoes sluit zich hier helemaal bij aan. "Het einde van het jaar kenmerkt zich door warmte en gezelligheid. En de tijd om eens na te denken over het afgelopen jaar en stil te staan bij de goede voornemens voor 2006. Wat past daar dan beter bij dan ook even te denken aan gezinnen die ongewild en vaak ook onverwacht geconfronteerd worden met een ernstige ziekte. Gezinnen die wij voor 2006 vooral alle gezondheid van de wereld wensen".

Villa Pardoes

Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten al bijna vijf jaar gratis van een unieke week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen uit Nederland en Vlaanderen te ontvangen voor de vakantie van hun leven. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is.

Fondsen

Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n E 13.600,-. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, wat E 1.800,- kost. Voor E 25,- per jaar kan men donateur van Villa Pardoes worden. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties www.villapardoes.nl

Kaatsheuvel, 17 maart 2005

---

Noot aan de redactie,