4e persbericht van donderdag 17 maart 2005

Eindhoven 17-03-2005 - Berichten uit de regio

Son: Politie vindt zes hennepkwekerijen

De politie heeft in zes woningen op het woonwagencentrum aan de Oranjetip een hennepkwekerij gevonden. Het plantenaantal varieerde van 88 tot 874 planten. In totaal werden 2310 planten geteld en in beslag genomen. In een van de woningen vond de politie ook nog 8 kilo gedroogde henneptoppen, in een andere woning 4 kilo. Behalve de planten is ook de apparatuur van de kwekerijen in beslag genomen. Bij controle van de elektriciteitsmeters bleek dat aan acht meters was geknoeid. Zes daarvan zijn door de elektriciteitsleverancier verwijderd. Ze worden teruggeplaatst na het betalen van een voorschot. Dat voorschot varieert van 1000 tot 3000 euro. Een bewoner betaalde het voorschot en kreeg de meter terug. Vijf woningen zitten nog zonder meter. De brandweer constateerde dat in drie gevallen zodanig aan de elektrische voorzieningen was geknutseld dat er een reëel gevaar voor brand was. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. De gemeente gaat bekijken of er maatregelen genomen kunnen worden tegen de bewoners omdat het inrichten van een hennepkwekerij in een gehuurde woning een inbreuk kan zijn op het woonrecht. Tevens bekijkt de gemeente of door deze hennepkwekerijen ten onrechte een uitkering is ontvangen.

Eindhoven: Politie houdt zwerver aan na mishandeling

De politie heeft donderdag om 17.30 uur op de Meerkollaan een 40-jarige zwerver aangehouden. De man had even daarvoor een 46-jarige vrouw, eveneens zonder vaste woonplaats, mishandeld. Hij had haar geslagen, geschopt en haar enkele kopstoten uitgedeeld. Waarover de ruzie ging is niet duidelijk. De vrouw had na de mishandeling een gebroken neus en last van hoofdpijn. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De man is naar het politiebureau gebracht en daar ingesloten.

Eindhoven: Een gewaarschuwd man

Op de Bezuidenhoutseweg heeft de politie donderdag om 18.45 uur een 39-jarige automobilist uit Oss aangehouden. De man had gedronken en blies bijna 1,6 promille. De politiemensen hadden de man even daarvoor op de Halvemaanstraat gesproken bij een ruzie. Daarbij hadden ze geroken dat hij gedronken had. Zij waarschuwden hem niet in zijn auto te gaan rijden. Op een gegeven moment stapte de man toch in zijn auto en reed weg. Na de aanhouding moest de Ossenaar zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt jongen aan na bedreiging en diefstal

Een 16-jarige Eindhovense jongen is donderdag om 20.05 uur op de Rode Kruislaan aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht dat hij donderdagmiddag rond 17.00 uur op de Bisschop Bekkerslaan met een mes een 14-jarige Eindhovenaar en diens 13-jarige Eindhovense vriendin heeft bedreigd. Na de bedreiging had hij de fiets van het meisje, met wie hij eerder bevriend was, meegenomen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Autogordelcontrole

Bij een autogordelcontrole op de Boschdijk heeft de politie donderdag tussen 14.00 en 15.30 uur 25 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 25 voertuigen gecontroleerd. 23 bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, 1 bekeuring voor het niet hands-free bellen en 1 bekeuring voor het over het trottoir rijden met een bromfiets. Jaarlijks raken veel inzittenden van autos onnodig gewond doordat ze de gordel niet dragen.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Barth van Bassenstraat is donderdag tussen 17.30 en 19.30 uur een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 07-RD-ZD gestolen.

Geldrop: Politie houdt dronken man aan na veroorzaken aanrijding

Donderdagmiddag rond 14.50 uur is op de Carpinistraat een 45-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden voor het rijden onder invloed. De man stopte niet op een teken van de politie. Toen hij zijn auto wilde parkeren op een parkeerplaats veroorzaakte hij een aanrijding met materiële schade. De politie hield hem aan en liet hem blazen. Zijn alcoholpromillage was 2,7. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak in bouwkeet

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bouwkeet aan de Oude Kerkstraat. Het slot van de keet was geforceerd. Er zijn 2 zaagmachines, een cirkelzaag, een slijpmachine en een herenfiets meegenomen.