Nederlandse Spoorwegen 10 maart 2005

Eerder vertrekken voor treinreis naar Hannover en Berlin; NS zet bussen in

Van vrijdag 18 maart 23.40 uur tot maandag 21 maart 04.40 uur wordt in opdracht van ProRail gewerkt aan het vernieuwen van het spoor tussen Denter en Almelo. Hierdoor kan NS op vrijdagavond na 23.30 uur en op zaterdag en zondag de hele dag geen treinen rijden tussen Deventer en Almelo. De extra reistijd is ongeveer een half uur.

NS heeft de treindienst op vrijdagavond na 23.40 uur als volgt aangepast: . de laatste drie als stoptrein rijdende Intercity's Deventer-Enschede rijden niet tussen Deventer en Wierden of tussen Deventer en Almelo; . de laatste stoptrein Enschede-Deventer-Zutphen rijdt niet tussen Wierden en Zutphen.

NS heeft de treindienst op zaterdag en zondag als volgt aangepast: . de Intercity's Amersfoort-Enschede rijden niet tussen Deventer en Almelo; . de stoptreinen Deventer-Almelo rijden niet;
. de internationale treinen Amsterdam - Hannover - Berlin rijden niet tussen Deventer en Hengelo.

Gebruikmaken van NS-bussen of omreizen:
. tussen Deventer en Almelo rijden Snel- en stopbussen.

Informatie voor treinreizigers naar Duitsland
De IC-treinen Amsterdam-Hannover-Berlijn-Szczecin rijden niet tussen Deventer en Hengelo. Daar zet NS bussen in. Op het traject Amsterdam-Deventer rijden de internationale treinen met binnenlands materieel. Door werkzaamheden in de buurt van Amsterdam vertrekken deze treinen ongeveer 35 minuten eerder dan gebruikelijk uit Amsterdam Centraal en rijden zij tussen Amsterdam Centraal en Amersfoort via een andere route. Vanaf Hengelo rijden de IC-treinen rechtstreeks naar Hannover, Berlijn en Szczecin. In omgekeerde richting stappen de reizigers over in Hengelo op een bus naar Deventer en reizen daarvandaan verder per trein naar Amersfoort en Amsterdam.

Meer informatie?
Reizigers kunnen voor meer informatie kijken op www.ns.nl en Teletekstpagina 754, of bellen naar 0900-1475 (E 0.35 p.m.). Bij de NS-servicepunten ligt de folder 'Gewijzigd treinverkeer' met informatie over werkzaamheden elders in het land. Voor internationale treinreizen kan gebeld worden met 0900-9296 (E 0.35 p.m.)


Noot voor de redactie,