Gemeente Hoorn


Bolwerk wordt blauwe zone

Persbericht d.d.: 17 maart 2005

B en W hebben besloten om op het Bolwerk in de wijk Kersenboogerd een blauwe zone in te stellen. Deze zone geldt van maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 12.00 uur op de parkeerplaatsen aan de kant van het appartementencomplex en kent een maximale parkeerduur van 120 minuten.

Bewoners die in het bezit zijn van een auto, kunnen een ontheffing voor deze blauwe zone aanvragen. Bezoekers kunnen met een parkeerschijf maximaal 120 minuten kosteloos op de parkeerplaatsen in de blauwe zone parkeren.
De zone treedt op 1 april in werking. Medewerkers van het Bureau Stadstoezicht namen de controle voor hun rekening.

Steeds meer treinreizigers parkeren hun auto in de directe omgeving van het NS-station Kersenboogerd. Voor bewoners van het Bolwerk werd het steeds moeilijker om een parkeerplaats in de buurt van hun huis te vinden. Recente tellingen tonen aan dat de parkeerdruk inmiddels zodanig is toegenomen, dat het instellen van een blauwe zone een goede oplossing is.

Vorig jaar zijn al diverse maatregelen getroffen om de parkeerdruk in het stationsgebied van de Kersenboogerd beter te verdelen. Dit pakket bestond uit:

* het opheffen van de blauwe zone aan de oostzijde van de Sophie Vitringastraat. Hierdoor zijn 40 parkeerplaatsen beschikbaar gekomen om vrij te parkeren;

* verbetering van de bewegwijzering naar het parkeerterrein Kievit;
* het verwijderen van de bewegwijzering naar Bolwerk, Kasteellaan en Borstwering;

* het aanwijzen van gehandicaptenparkeerplaatsen op het Bolwerk;
* het jaarlijks houden van parkeertellingen om de vinger aan de pols te houden.

---