Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


18 maart 2005


Doetinchem - Politie zoekt getuigen diefstal onder bedreiging


De politie is op zoek naar getuigen. Woensdagavond rond 21.00 uur werd op het Schouwburgplein een 18 jarige jongeman uit Doesburg bedreigd met een mes door een onbekende man. Hij moest zijn geld afgeven. De onbekende man pakte ook zijn mobiele telefoon af. Daarna stapte de man op een lichtgroene bromfiets en reed hij weg via het tunneltje de Amphionstraat in.
Signalement: Negroïde man met kort kroes haar, lengte ca. 1.85 m lang. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en blauwe sportschoenen een donker jack met daaronder een wit t-shirt. De man sprak gebrekkig Nederlands.
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die weten wie deze man is. Zij worden verzocht te bellen naar 0900 8844.


Dinxperlo - Kind schrikt van hommel


Een 9 jarige jongen uit Dinxperlo raakte woensdagmiddag gewond na een aanrijding. De jongen liep met twee vriendjes op de stoep langs de Aaltenseweg. Op de stoep zat een dikke hommel. De twee vriendjes liepen om de hommel heen maar de 9 jarige schrok zo van de hommel dat hij pardoes een sprong opzij deed, de straat op. Net op dat moment passeerde een 37 jarige automobilist uit Sinsheim (D). De jongen sprong tegen de buitenspiegel aan en kwam ten val. Hierbij werd raakte hij gewond en is met vermoedelijk een gebroken onderbeen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Winterswijk - Daders overlopen bij diefstal bij bedrijf


Op het terrein van een bedrijf aan de Morsestraat werden afgelopen nacht twee jongemannen overlopen. Rond 02.15 kwam een medewerker van het bedrijf bij het terrein en zag hij twee scooters tegen het hekwerk staan. Bij de scooters stond een jongen en op het terrein zag hij nog een jongen. Op de scooters lagen enkele zakken potgrond. De medewerker sprak de jongens aan en liet hen de zakken terug leggen binnen de omheining. De jongens vertrokken vervolgens op de scooters. De geïnformeerde politie is een onderzoek gestart.


Eibergen - Rijden door rood


Agenten hebben donderdagmiddag bij controle op de Haaksbergseweg 18 bestuurders betrapt op het rijden door het rode licht. Deze bestuurders kunnen een boete tegemoet zien. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 5x rijden zonder gordel, 1x niet handsfree bellen, 1x vervallen APK en 1x niet kunnen tonen legitimatie.


Neede - 87 bestuurders te hard


Agenten hebben donderdagmiddag en -avond bij controles op verschillende locaties 87 bestuurders betrapt op te hard rijden.


Op de Borculosweg reden donderdagmiddag 21 bestuurders te hard. Van 381 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Op de Haaksbergseweg reden donderdagmiddag 30 van de 335 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km.


Bij controle op de Parallelweg reden donderdagmiddag -en avond 36 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km. Van 266 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km.


Deze bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --