Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/03/05)

OOSTERHOUT NB, 18 maart 2005

Man aangehouden na vernieling autos

OOSTERHOUT: De politie kreeg donderdag 17 maart omstreeks 23.00 uur de melding dat een man op de Pascallaan vernielingen pleegde aan autos. Ter plaatse bleek het te gaan om een 35-jarige Oosterhouter. De politie trof de man liggend op de motorkap van een auto aan, terwijl hij met zijn hoofd op de motorkap bonkte. De man reageerde niet op het aanspreken van de politie en liep vervolgens zijn woning in. Daarop besloot de politie om versterking te laten komen om gezamenlijk de man, die duidelijk onder invloed van alcohol en/of verdovende middelen was, te kunnen aanhouden. De man reageerde echter ook niet op aanbellen en kloppen, waarop de politie de deur van de woning van de man forceerde. De man bleek er echter vandoor te zijn gegaan. Hij werd even later lopend aangetroffen op de Boerhaavelaan. Daar kon hij door de politie worden aangehouden. Omdat de man zich hevig verzette, werd daarbij gepast geweld gebruikt. De man is ingesloten.
Twee mensen hebben aangifte gedaan van vernieling aan hun auto. In één geval heeft de verdachte een kentekenplaat van de auto verwijderd. De kentekenplaat werd in zijn woning aangetroffen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. In het andere geval liep de auto een kras en een deuk op en werd de antenne beschadigd.

Twee mannen aangehouden op verdenking van poging diefstal uit vrachtwagen

GILZE: De politie hield in de nacht van donderdag 17 maart op vrijdag 18 maart omstreeks 03.00 uur op parkeerplaats Raakeind aan de A58 twee mannen aan op verdenking van poging diefstal uit een vrachtwagen. Surveillerende politiemensen controleerden de parkeerplaats en zagen twee mannen bij een auto die zich verdacht gedroegen. De twee, inwoners van Best van 43 en 18 jaar oud, en hun auto werden gecontroleerd. De politie vond in de auto van het tweetal inbrekerswerktuig. Na onderzoek op de parkeerplaats trof de politie een vrachtwagen aan, waarvan de zeilen kapot waren gesneden en de laadklep was geopend. Daarop besloot de politie het tweetal aan te houden. Ze zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Medewerker winkel aangehouden op verdenking van verduistering

OOSTERHOUT: De politie hield donderdag 17 maart omstreeks 18.30 uur in een elektronicawinkel in winkelcentrum Arendshof een 28-jarige man uit Waalwijk aan. De man, een personeelslid van de zaak, wordt ervan verdacht geld uit de kassa te hebben weggenomen en goederen van de winkel te hebben verduisterd. De zaak kwam aan het licht na een intern onderzoek van het bedrijf. De man is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Straatmuzikant bekeurd

OOSTERHOUT: De politie hield vrijdag 18 maart omstreeks 13.15 uur in winkelcentrum Arkendonk een 42-jarige Roemeense straatmuzikant aan. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldige vergunning en was al meerdere malen gewaarschuwd. Dit keer ging hij op de bon. Hij betaalde de boete van EUR 60,-, waarna hij weer werd heengezonden.

Man bekeurd na verbranden afval

WIJK EN AALBURG: De politie bekeurde vrijdag 18 maart een 56-jarige man uit Wijk en Aalburg die in zijn tuin in een ton afval, waaronder plastic en piepschuim, aan het verbranden was. De man had eerder al een waarschuwing gehad. Dit kreeg kreeg hij een bekeuring van EUR 225,-.

Politie en Koninklijke Marechaussee houden gezamenlijke verkeerscontroles

RIJEN: De politie en de Koninklijke Marechaussee hebben donderdag 17 maart gezamenlijk verkeerscontroles gehouden. Tussen 15.30 uur en 18.00 uur controleerden ze in de Julianastraat en de Stationstraat. Daarbij werd onder andere op het negeren van het rode overweglicht gelet. In totaal werden 16 bekeuringen uitgeschreven: elf voor het niet dragen van de autogordel, drie voor het negeren van het rode overweglicht, één voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en één voor verlopen APK.
Daarna hielden beide partijen een alcoholcontrole op de Rijksweg. Tussen 19.30 uur en 22.30 uur moesten 213 passanten een blaastest afleggen. Niemand bleek te veel te hebben gedronken.

Automobilist gewond na aanrijding

MADE: Donderdag 17 maart omstreeks 14.45 uur vond op de kruising van de Dahliastraat en de Fresiastraat een aanrijding plaats tussen een autobus en een auto. De bestuurder van de autobus, een 28-jarige man uit Etten-Leur, reed over de Fresiastraat en gaf op de kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist. Door de aanrijding kantelde de auto van de man (een 58-jarige inwoner van Vlissingen) en kwam op zijn kop op het wegdek terecht. De man is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis.

Man aangehouden na rijden onder invloed

WAARDHUIZEN: De politie controleerde in de nacht van donderdag 17 maart op vrijdag 18 maart kort na middernacht op de Waardhuizen een automobilist. De man, een 42-jarige inwoner van Waardhuizen, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 515 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Auto weg na inbraak in woning

SLEEUWIJK: Vrijdag 18 maart is tussen 00.45 uur en 07.45 uur ingebroken in een woning aan de Acacialaan. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn geforceerd. Uit de woning werden twee tasjes en autosleutels weggenomen. Vervolgens heeft de inbreker de auto, die op de oprit naast het huis stond, weggenomen. Het betreft een grijze Mercedes E320, met het kenteken 61-PF-PB. De tasjes zijn later teruggevonden achter het huis.

Auto weg na inbraak in bedrijf

OOSTERHOUT: Donderdag 17 maart is tussen 17.40 uur en 20.30 uur ingebroken in een bedrijf aan de Distributieweg. Een raam van een roldeur werd geforceerd, waarna het pand kon worden betreden. Uit de zaak werd een auto weggenomen. Het betreft een grijze Nissan Micra met het kenteken 30-NX-NP. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in reisbureau

RIJEN: In de nacht van donderdag 17 maart op vrijdag 18 maart omstreeks 04.45 uur is ingebroken in een reisbureau in de Stationsstraat. De ruit van de zaak bleek te zijn ingegooid. Er werd niks weggenomen.

Inbraak in winkel annex woning

WAALWIJK: Tussen donderdag 17 maart 18.45 uur en vrijdag 18 maart
01.00 uur is ingebroken in een drankenhandel in de Loeffstraat. Ook het boven de winkel gelegen woonhuis werd doorzocht. De inbreker of inbrekers wisten het pand te betreden door een ruit van de voordeur in te slaan. Uit de winkel werd een lade met wisselgeld weggenomen.

Inbraak in loods

RIJEN: Tussen donderdag 17 maart 19.00 uur en vrijdag 18 maart 07.15 uur is ingebroken in een loods in de Heistraat. De deur van de loods bleek te zijn geforceerd. Uit de loods werden diverse stuks gereedschap weggenomen.

Politie houdt verkeerscontroles

s-GRAVENMOER / DONGEN: De politie hield donderdag 17 maart verkeerscontroles in de Grutterijstraat in s-Gravenmoer, op de Dr. Willem Dreeslaan in Dongen en in de Planetenstraat in Dongen. Daarbij werden in totaal vier bekeuringen uitgeschreven, voor rijden in een geslotenverklaring, parkeren in het plantsoen, en parkeren op een invalidenparkeerplaats (2x).

DONGEN: Tijdens een verlichtingscontrole op de Sluisweg kreeg één fietser een bekeuring, omdat hij geen voor- en achterlicht had.

OOSTERHOUT: De politie hield donderdag 17 maart verkeerscontroles op de Lage Molenpolderweg, de Krijtenberg, de Kamerlingh Onneslaan en de Max Havelaardreef. Met name in de buurt van scholen werd extra gecontroleerd. In totaal deelde de politie vijf bekeuringen uit, voor het niet dragen van de autogordel (3x), rijden in een
geslotenverklaring en het negeren van een stopverbod.

WAALWIJK: De politie hield donderdag 17 maart op diverse plaatsen in de stad verkeerscontroles. Daarbij werden in totaal 13 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor niet handsfree bellen en het niet dragen van de helm op een bromfiets.

GILZE EN RIJEN: De politie hield donderdag 17 maart snelheidscontroles op de Statenlaan en de Nassaulaan in Rijen en op de Chaamseweg in Gilze.
Op de Statenlaan, controleerde de politie tussen 09.30 uur en 11.30 uur 205 passanten, van wie er 18 harder reden dan de maximumsnelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur. Op de Nassaulaan controleerde de politie tussen 11.40 uur en 13.40 uur 872 passanten van wie er 50 harder reden dan de maximumsnelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur.
Op de Chaamseweg reden tussen 14.15 uur en 17.15 uur 50 van de 644 passanten harder dan de maximumsnelheid van 80 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/uur.

Auteur: Leonie van Ooijen