Gemeente Den Haag

maart 2005
Gemeente Den Haag beter bereikbaar voor vragen Hagenaars (15 maart) Het gemeentelijk ContactCentrum zal vanaf 2006 alle meldingen, vragen en klachten van Hagenaars kunnen behandelen via telefoonnummer 070-353 3000. Het College van B&W heeft dit vandaag besloten. Het besluit past in het proces om de gemeente Den Haag vanaf 2007 de meest klantgerichte gemeente van Nederland te laten zijn.

Het telefoonnummer is nu al in gebruik voor vragen van burgers met betrekking tot stadsbeheer, burgerzaken en bestuursdienst. De gemeenteraad heeft het college van B&W, bij motie van de raadsleden Dekker en Van de Heuvel, verzocht een plan van aanpak op te stellen voor de introductie van dit aanspreekpunt.

gemeentelijk ContactCentrum
Het gemeentelijk ContactCentrum (gCC) is al sinds 2001 op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Momenteel zijn de drie grootste diensten van de gemeente Den Haag aangesloten bij het gCC. Het krijgt per jaar ongeveer 240.000 telefoontjes waarvan 80% direct wordt afgehandeld. Daarnaast werkt de gemeente nu nog met veel andere nummers. De gemeente wil de dienstverlening verbeteren door alle diensten aan te sluiten bij het ContactCentrum.

Zelf regelen via internet
De telefoon is niet het enige middel waarmee Hagenaars in contact kunnen komen met de gemeente. Via de gemeentelijke website www.denhaag.nl is het ContactCentrum 24 uur per dag, zeven dagen per week, bereikbaar. Er wordt momenteel hard gewerkt om de dienstverlening via internet te verbeteren en uit te breiden. Burgers kunnen steeds meer aanvragen en meldingen zelf regelen via de computer.