Gemeente Zwolle

Het 'College op Bezoek':
'Doe het zelf' bij Van Wijhe Verf B.V.

Het college van B&W bezoekt vrijdag 18 maart 2005, in het kader van het 'College op Bezoek', Van Wijhe Verf B.V. Onderdeel van het programma is een 'doe het zelf -activiteit' in het kader van de Business Unit DHZ (Doe Het Zelf) van Van Wijhe Verf.

Van Wijhe Verf
Van Wijhe Verf ontwikkelt, produceert en levert decoratieve bouwverven/coatings. Het (familie)bedrijf is in 1916 opgericht en heeft ca. 160 medewerkers. De hoofdvestiging (locatie 2) zit aan de Russenweg 14 (directie, commerciële en administratieve afdelingen, centraal magazijn en muurvervenfabriek). Aan de Russenweg 2-4 (locatie 1) worden de overige verfproducten gemaakt en zijn het laboratorium en de productieondersteunende afdelingen gehuisvest.
Van Wijhe Verf opereert nationaal en internationaal. De Nederlandse thuismarkt is een belangrijk afzetgebied voor het merk Wijzonol. Met Ralston Coatings en/of Ralston Colour Systems is Van Wijhe Verf op bijna ieder continent aanwezig.

Programma
09.00 uur ontvangst en programma op locatie 1: Russenweg 2-4


· presentatie Historie en Innovatie door algemeen directeur Marlies van Wijhe;

· presentatie door Laurens van Gils (manager business unit Doe Het Zelf);

· rondleiding locatie 1;

· vertrek naar locatie 2 (Russenweg 14) voor de 'doe het zelf-activiteit'

11.15 uur einde programma

Aansluitend aan het bezoek vertrekt het college naar het Historisch Centrum Overijssel (HCO) aan de Eikenstraat 20. Het college neemt van 11.30 tot 12.00 uur een kijkje bij de verbouwing en krijgt uitleg van directeur Bert Looper.
Eind vorig jaar is de verbouw/aanbouw van het HCO begonnen. Reden voor de bouw is de krappe behuizing aan de Eikenstraat. Daarnaast wil het HCO haar collecties toegankelijker maken voor een breder publiek. Het geheel wordt naar verwachting in november 2005 opgeleverd.

'College op Bezoek'
Het 'College op Bezoek' is een initiatief waarbij burgemeester en wethouders éénmaal in de twee weken een ochtend te gast zijn bij inwoners, bedrijven, instellingen, scholen, organisaties en verenigingen. Behalve informatie(uitwisseling) werkt het college mee met de reguliere werkzaamheden. Het college krijgt op deze manier een goede indruk van wat er zoal leeft en gebeurt in de stad. De bezoeken zijn gekoppeld aan een thema, een actualiteit of vinden plaats op uitnodiging of spontaan.


---