Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 19 maart 2005

Politie houdt preventie actie geparkeerde autos

BREDA: De politie heeft vrijdag bij parkeerplaatsen bij winkelcentra aan het Mastbos een preventieve controle gehouden bij geparkeerde personenautos in het kader van het project Niets erinNiets eruit. Agenten controleerden in totaal 225 voertuigen. Acht voertuigen bleken niet te zijn afgesloten en in 19 autos was vanaf de buitenkant een aantrekkelijke buit zichtbaar. De politie liet preventieberichten achter en waar mogelijk werden autobezitters persoonlijk aangesproken.

Veelpleger aangehouden

BREDA: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Dr. Struyckenstraat een 29-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man staat bekend als Bredase veelpleger. De Bredanaar werd rond 00:30 uur op heterdaad betrapt bij een inbraak in een personenauto. Een familielid van de autoeigenaar waarschuwde haar familieleden die gezamenlijk de Bredanaar aan hielden en overdroegen aan de gewaarschuwde politie. Op het moment dat de verdachte werd aangehouden bedreigde hij met een mes de zeven mensen die hem desondanks overmeesterde. Bij zijn aanhouding had de verdachte een gestolen autoradio in zijn bezit. Hij had een ruit van de auto ingeslagen om in het voertuig gekomen en het dashboard en de hoedenplank vernield. De verdachte is in verzekering gesteld.

Vier aanhoudingen en 23 bekeuringen tijden horecatoezicht

BREDA: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag te voet gesurveilleerd in het uitgaansgebied van Breda. De politie hield vier personen aan voor verschillende feiten en schreef in totaal 23 processen-verbaal uit. Aan de Reigerstraat werd oom 04:00 uur een 21-jarige Rotterdammer aangehouden. De man gedroeg zich nabij een horecagelegenheid erg recalcitrant en opvliegerig. Na herhaalde waarschuwingen van de politie veranderde hij zijn gedrag niet. Hierop werd hij voor verstoring van de openbare orde aangehouden. In de loop van de ochtend is hij heengezonden met een proces-verbaal. Aan de Markendaalseweg liep om 04:10 uur een 48-jarige automobilist tegen de lamp. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. De man werd betrapt toen hij een eenzijdig ongeval had veroorzaakt met zijn auto. De man had zijn auto niet voortdurend onder controle en reed tegen een hekwerk. Op dat zelfde moment werd een 21-jarige man uit Zevenbergen in de garage aan de Markendaalseweg aangehouden toen hij uit baldadigheid een brandblusser leegspoot. Op het bureau blies hij een waarde van 540 ug/l. Met een rijverbod van 5 uur is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. Een 25-jarige inwoner van Werkhoven werd rond 05:00 uur door portiers van een horecagelegenheid aangehouden aan de Torenstraat. De man werd betrapt bij het gebruik van cocaïne in de zaak. De Werkhovenaar werd overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Met een proces-verbaal op zak is hij na verhoor hengezonden. Agenten schreven 21 parkeerbonnen uit en bekeurde een wildplasser en een persoon die een valse naam op gaf toen de politie naar zijn naam vroeg.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: In een winkel aan De Barones is zaterdagmiddag een 16-jarige inwoonster van Breda aangehouden door de bedrijfsbeveiliging. Het meisje werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van een paar oorbellen. Agenten namen haar mee naar het bureau voor verhoor. Na verhoor is zij in de loop van de middag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers