Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 8 maart 2005

19 maart 2005: Open Dag Zorg in regio Midden-Holland Een kijkje achter de schermen van de zorg

Zorgorganisaties in de regio Midden-Holland openen op 19 maart 2005 - de landelijke open dag voor de zorg - hun deuren voor het publiek. Belangstellenden zijn van 10.00 tot 15.00 uur welkom op diverse locaties in de regio. Zij krijgen daar een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis, de thuiszorg, de ouderenzorg of de gehandicaptenzorg.

De open dag is bestemd voor iedereen die kennis wil maken met de zorg. Wie informatie wil over het zorgaanbod is welkom, maar ook mensen die meer willen weten over vrijwilligerswerk, een opleiding of een baan in de zorgsector kunnen terecht voor een blik achter de schermen.

Rondje langs diverse instellingen
Wie zich breed wil oriënteren, is aan (en in de buurt van) de Bleulandweg in Gouda aan het juiste adres. In het Groene Hart Ziekenhuis, Bleulandweg 10, kan de bezoeker 'backstage' tijdens een rondleiding over drie afdelingen van het ziekenhuis. Ook is er een informatiemarkt waar afdelingen zich presenteren. Op deze markt maakt de bezoeker ook kennis met Vierstroom, de organisatie voor thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, jeugdgezondheidszorg, dieetadvisering en uitleen van hulpmiddelen. Wie de Bleulandweg oversteekt, kan op nummer 1a terecht bij de Gemiva-SVG Groep. Daar staat de koffie klaar voor iedereen die meer wil weten over deze organisatie voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap.

Ouderenzorg
Ook de ouderenzorg presenteert zich tijdens de open dag. In Gouda houden de zorgcentra Gouwestein (Van Bergen IJzendoornpark 7) en Goverwelle (Middenmolenplein 266) open huis.
Ook in de omliggende gemeenten openen zorgcentra hun deuren:
1. Zevenhuizen: Zorgcentrum De Zevenster, Leliestraat 3;
2. Moordrecht: Zorgcentrum Moerdregt, Land voor Water 3 (geopend van 10.00 tot 14.00 uur);

3. Ouderkerk a/d IJssel: Zorgcentrum Geerestein, Burgemeester Neetstraat 6 (geopend van 10.00 tot 13.00 uur);

4. Schoonhoven: Zorgcentrum Sola Gratia, Rotterdamseweg 1.

De koffie staat klaar!
Elders in de regio staat de koffie klaar bij Stichting De Bruggen, een organisatie voor mensen met een verstandelijke handicap. Voor wie kennis wil maken met de activiteiten van De Bruggen in Midden-Holland, is er van alles te beleven aan Sterrenlaan 2 in Waddinxveen.

Ja zuster, nee zuster
Als sluitstuk van het gezamenlijke initiatief van de Goudse deelnemers aan de open dag is er om 15.15 uur een minimusical 'Ja zuster, nee zuster'. De musical wordt opgevoerd in de recreatiezaal van Zorgcentrum Ronssehof, Ronsseweg 138 in Gouda. Bezoekers van de open dag kunnen hiervoor gratis een kaartje krijgen tijdens hun bezoek aan het Groene Hart Ziekenhuis, de Gemiva-SVG Groep en de zorgcentra die zijn opengesteld in Gouda en omgeving.
De minimusical is een kortere, eigentijdse uitvoering van de bekende musical van Annie M.G. Schmidt. Musicalgezelschap O&S Producties bezoekt jaarlijks meerdere zorgcentra en verpleeghuizen van Zorgpartners Midden- Holland. Doel hiervan is activiteiten te ontplooien die aanspreken bij ouderen. Speciaal voor de open dag treedt O&S Producties extra op. De musical begint om 15.15 uur en duurt drie kwartier.

De deuren van de Ronssehof zijn geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen dan kennismaken met zorg, wonen en welzijn voor ouderen en vernieuwende verpleeghuiszorg. Er staan maquettes opgesteld van de nieuwbouwplannen voor het Ronsseveld en de nieuw te bouwen verpleeglocaties in Gouda. Verder is er algemene informatie beschikbaar over de mogelijkheden voor leerlingen en de inzet van vrijwilligers binnen de ouderenzorg van Zorgpartners Midden-Holland.


Noot voor de redactie,