Rijn& Venen 11.35 uur

Utrecht 20-03-2005 - nieuwsberichten Rijn & Venen

Beroving

ABCOUDE Een 37-jarige vrouw uit Aboude is zaterdag omstreeks 17.15 uur het slachtoffer geworden van een beroving.

De vrouw liep te wandelen op de parallelweg langs de A2 toen zij ter hoogte van Abcoude een voor haar onbekende man zag staan. Op de vluchtstrook stond een oud model Opel Kadett hatchback (rood) geparkeerd. Toen zij de man passeerde werd zij door hem aangevallen en hardhandig op de grond gewerkt. De man zag kans haar mobiele telefoon af te pakken en ging er vervolgens met de Opel Kadett vandoor. De vrouw was in paniek en trok de aandacht van automobilisten op de A2. Twee bestuurders zijn gestopt om de vrouw te helpen en hebben de politie gebeld. Het signalement van de dader is: jonge man, Aziatisch uiterlijk, ongeveer 1.70-1.75 meter lang, donkere kleding, donkere muts en hij droeg hoge gympen. De politie verzoekt getuigen van deze beroving te bellen met de politie district Rijn & Venen, telefoonnummer 0800-8844.

Rijden onder invloed

WILNIS Een 51-jarige automobilist uit Wilnis is zaterdagavond rond 22.20 uur aangehouden op de Dorpsstraat voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man tegen het verkeer in rijden en besloten de bestuurder te controleren. De man bleek gedronken te hebben en de blaastest was positief. Op het bureau was de uitslag van de ademanalyse 670 ugl. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

BREUKELEN Bij een alcoholcontrole op de Amerlandseweg is in de nacht van zaterdag op zondag een 43-jarige automobilist uit Ameide betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 440 ugl. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.