persbericht van zondag 20 maart 2005

Eindhoven 20-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Beroving

Zaterdag rond 22.15 uur zijn op het Savoiepad drie jongens beroofd. De drie jongens fietsten richting skatebaan toen ze tot stoppen werden gedwongen door een jongen en een meisje op een scooter. De jongen wilde beltegoed of een telefoon hebben. Toen de drie jongens daar niet op reageerden zette de dader een mes bij een van hen op de keel. Twee jongens hebben hun telefoon afgegeven en bij een van hen werd de simkaart uit het toestel verwijderd. De dader is een man van 18 tot 20 jaar oud. Hij is ongeveer 1.80 meter groot en heeft een breed postuur. Hij had kort zwart haar en een zwart snorretje. Hij droeg een witgrijs fleecevest en een blauwe spijkerbroek. De vrouw wordt ook tussen de 18 en 20 jaar oud geschat. Ze is ongeveer 1.60 tot 1.70 meter groot. Ze had kort donkerblond haar. Ze droeg een blauw met rode ski-jas. De twee reden op een nieuw model, zilverkleurige Gilera Runner.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen verkrachting

Zondag rond 1.30 uur is een 25-jarige vrouw uit Eindhoven op de Kanaaldijk Noord verkracht door en nog onbekende man. De vrouw was te voet. Toen ze de brug voorbij was werd ze vastgepakt door man die haar meetrok naar een hoek van een flatgebouw. Daar verkrachtte hij de vrouw. Toen een auto passeerde is de dader gevlucht. De betreffende automobilist heeft het slachtoffer geholpen en naar huis gebracht. De politie is met een onderzoek gestart en zoekt getuigen van dit misdrijf. De dader is en donkere man van ongeveer 1.90 meter. Hij had een fors postuur. De dader droeg een zwarte leren jas. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche Eindhoven tel 0900 8844.

Eindhoven: Man met gestolen fiets aangehouden

Zaterdagavond rond 20.45 uur is op de Stationsweg een 24-jarige man uit Maastricht aangehouden. De man werd door agenten gecontroleerd. Hij was in het bezit van een fiets waarvan het framenummer was verwijderd. Volgens de man had hij de fiets voor enkele tientjes gekocht van een onbekende. De fiets is in beslag genomen en tegen de Maastrichtenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dief betrapt met elektriciteitskabel

Zaterdagavond rond 22.30 uur is op de Kanaaldijk Noord een 34-jarige Eindhovenaar opgepakt die door agenten betrapt werd toen hij bezig was elektriciteitskabel te stelen. De dief had twee rollen met kabel gestolen uit een nieuwbouw. De kaartjes van de eigenaar zaten er nog aan. De rollen kabel zijn in beslag genomen en tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen van dronken automobiliste

Zondag om 3.30 uur is op de A2 onder de gemeente Eindhoven en 30-jarige vrouw uit Steensel aangehouden. De vrouw, die stapvoets reed, zat dronken achter het stuur van haar auto. Bij haar werd op het politiebureau een alcoholpromillage van 1,75 vastgesteld. Het rijbewijs is door de politie ingenomen en tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto

Zaterdagavond is in de Professor Dr Dorgelolaan een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 01-NX-NB gestolen.

Helmond: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Zaterdag rond 23.50 uur is op de Rocadeweg een 52-jarige automobilist uit Wanroij aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. Een blaastest wilde niet lukken en de man weigerde een bloedproef te ondergaan. Zijn rijbewijs is daarom door de politie ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Motor gestolen

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een schuur van een woning aan het Veluwehof. De inbrekers hadden een slot opengebroken en een crossmotor van het merk KTM met het kenteken MD-NB-89 gestolen.

Valkenswaard: Man opgepakt na dealen XTC

Zondag rond 1.30 uur is in een horecazaak aan de Dommelseweg een jongen van zestien uit Leende aangehouden. Hij werd betrapt tijdens het dealen van XTC pillen. Hij had nog zeven pillen op zak toen hij werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Son: Diefstal auto

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Son op Ekkersrijt een zilvergrijze Mercedes CLK met het kenteken 23 LX-GH gestolen.

Geldrop: Zeven verdachten aangehouden bij vechtpartij

De politie heeft zaterdagavond rond 20.00 uur op het St Jozefplein vijf jongeren ( tussen 13 en 17 jaar oud) en twee volwassenen ( 38 en 41 jaar oud) uit Geldrop aangehouden. Ze waren betrokken bij een vechtpartij tussen groepen jongeren. De aanleiding is vermoedelijke en ruzie die een dag eerder ontstond in een jongerencentrum en nu wilde men kennelijk verhaal halen. Op het plein hadden zich zon zeventig jongeren verzameld. De politie greep direct in en heeft de aangehouden verdachten inmiddels in verzekering gesteld. Er volgt een verder onderzoek naar de precieze toedracht en aanleiding tot de ruzie.

Budel: Rijbewijs ingenomen van dronken automobiliste

Zaterdag om 23.50 uur is op de Burgemeester van Houtstraat een 72-jarige vrouw uit Hamont-Achel aangehouden. De vrouw zat dronken achter het stuur van haar auto. De vrouw werkte niet mee bij de blaastesten. Haar rijbewijs is daarom ingenomen en tegen haar wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Man opgepakt na bedreiging met mes

De politie heeft zondag rond 2.00 uur op het Capucijnerplein in Budel een man van vijftig uit Budel-Dorplein aangehouden. De man had kort daarvoor op de Nieuwstraat een man met een mes bedreigd. Na een woordenwisseling vertrok de dader. Gewaarschuwde politieagenten zagen de man met zijn auto rijden. Hij probeerde met gedoofde lichten weg te komen maar hij werd dor de politie klem gereden. De man bleek dronken en agressief. Na een alcoholonderzoek en het intrekken van zijn rijbewijs is hij voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Reusel: Dronken automobilist botst tegen paal

Zondag rond 0.30 uur is een 27-jarige inwoner van Affligem met zijn auto op de Wilhelminalaan in Reusel tegen een paal gebotst. De politie constateerde dat de man dronken was. Bij hem werd een alcoholpromillage van ruim 2,4 vastgesteld. Het rijbewijs van de dronken Belg is door de politie ingenomen. Tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Inbraak woning

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Castaert in Oirschot. De achterdeur werd opengebroken en de dieven hebben een Dvd-speler, een laptop, gereedschap en een damesfiets gestolen.