Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


20 maart 2005


Epe - drankrijders betrapt


Zaterdagavond (19/3) en in de daarop volgende nachtelijke uren hield het politieteam op wisselende plaatsen in de gemeente alcoholcontroles.


Een 8-tal bestuurders werd aangehouden. Zij bliezen alcoholpercentages variërend van 0,6 tot 1,1 promille. Deze laatste test werd geblazen door een 59 jarige man uit Emst. Hij reed weliswaar op een brommer, maar omdat de man eerder was betrapt op het rijden onder invloed, is zijn rijbewijs conform de voorschriften ingenomen.


Ermelo - drankrijders betrapt


Tijdens alcoholcontroles afgelopen zaterdagavond (19/3) werden in Ermelo drie besturders betrapt op het rijden onder invloed.
Een 36-jarige automobilist uit Ermelo blies 1,4 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 46 jarige vrouw uit Harderwijk blies 1,3 is ook haar rijbewijs kwijt. Een 33-jarige man uit Ermelo blies 0.7 prom. Tegen allen wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Ermelo - Drie mannen aangehouden na onrust bij horecazaak


De politie in Ermelo heeft in de nacht van zaterdag op zondag (20/3) bij een horecazaak aan de Stationsstraat drie mannen aangehouden. Een 19 jarige man uit Putten werd aangehouden nadat er in de horecazaak klappen waren gevallen. De 19 jarige wordt verdacht van mishandeling en is voor nader onderzoek ingesloten. Naar aanleiding van dit incident verzamelde zich buiten de zaak een groep jongeren die zich agressief gedroegen. De politie besloot daarop de groep te verwijderen en daarbij bleek de inzet van een diensthond effectief. Twee jongeren weigerden zich na herhaalde verzoeken te verwijderen en werden daarop aangehouden. Het betreft een 20 en 23 jarige mannen uit Ermelo. Tegen hen volgt een proces-verbaal.


Nunspeet - boetes en aanhouding tijdens horecatoezicht


Tijdens extra toezicht op horecabezoekers in Nunspeet, heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag (20/3) 8 boetes uitgedeeld. Vier maal voor wildplassen, 2 maal voor onmnodig geluid veroorzaken en 2 maal voor het drinken van alcohol op straat. Bovendien werd een 19 jarige man uit Hulshorst aangehouden nadat hij bekeurd werd voor het urineren op straat. De man gedroeg zich recacitrant en werd daarop aangehouden. Hij verzette zich daarbij en beledigde de politiemensen. De man werd ingesloten rond 02.50 uur ingesloten.


Harderwijk - mannen aangehouden tijdens horecatoezicht
Tijdens het horecatoezicht in de nacht vanz aterdag op zondag (20/3) in Harderwijk is een 20 jarige man uit Harderwijk aangehouden nadat hij twee dienstdoende politiemensen beledigde. De politie maakt een proces-verbaal op.
Een 25 jarige man uit Polen werd aangehouden nadat surveillerende politiemensen zagen dat de man een geringe hoeveelheid harddrugs in zijn bezit had en op straat gebruikte. De man is voor nader onderzoek ingesloten.



---- --