Politie Zaanstreek-Waterland


06:12 18-MRT-05
ZAANDAM, A7
Politie zoekt eigenaar steigerkoppelingen
De politie is op zoek naar de eigenaar van een zevental steigerkoppelingen die even voor bij de rotonde van het Prins Bernhardplein zijn aangetroffen. De grote stalen ringen lagen over twee rijbanen verdeeld aan het begin van de A7. De politie kon de ringen verwijderen voordat er ongelukken ge De eigenaar kan contact opnemen met de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844.

15:28 18-MRT-05
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG
Winkeldieven aangehouden
De politie heeft twee 15-jarige jongens uit Amsterdam aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo werd door winkelpersoneel betrapt toen zij probeerden een tang te stelen. Een derde jongen die in eerste instantie ook werd aangehouden, bleek niets met de diefstal te maken te hebben. De twee verdachten kregen een winkelverbod en werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De zaak zal verder worden afgehandeld door bureau Halt.

18:13 18-MRT-05
MONNICKENDAM, WATERLANDSE ZEEDIJK

Dronken bestuurder over de kop

De politie heeft na een verkeersongeval een 60-jarige automobilist uit Edam aangehouden. De man
reed over de Waterlandsezeedijk richting Marken. Tussen de Gouw en het Dijkeinde raakte hij in de berm en verloor de macht over het stuur. Doordat het rietland aan de rechterkant van de weg ongeveer 2 meter lager ligt, sloeg de auto over de kop. Hoewel de auto volledig vernield werd, bleef de bestuurder ongedeerd. Uit de blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Op het bureau blies hij 395 ug/l, ruim anderhalf keer zoveel dan is toegestaan. Het verkeer vanuit Monnickendam werd tijdelijk omgeleid via Zuiderwoude.

22:50 18-MRT-05
ZAANDIJK, FORTUINWEG

Rijbewijs van spookrijder ingevorderd

De politie heeft het rijbewijs van een 27-jarige Zaandammer ingevorderd wegens spookrijden. De man reed op de Fortuinweg en was niet handsfree aan het bellen tijdens het rijden. Tegelijkertijd reed hij tegen het verkeer in, aan de verkeerde kant van de groenstrook die in het midden van de weg ligt. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

06:03 19-MRT-05
WORMER, EENHOORNWEG
Aanhoudingen na aantreffen gestolen auto
Naar aanleiding van een melding dat er op de Eenhoornweg een auto tegen een boom was gereden, heeft de politie drie jongens uit Wormerveer aangehouden. Medewerkers van een bedrijf zagen na de aanrijding twee jongens wegrennen. Na een korte achtervolging kon een medewerker een van hen, een 19-jarige man uit Wormerveer, aanhouden. Hij werd door de politie voor verhoor overgebracht naar het bureau. Ongeveer een half uur na de aanhouding werd bij de politie Noord-Holland Noord telefonisch aangifte gedaan van diefstal van de auto. Verder politieonderzoek leidde naar twee 16-jarige jongens uit Wormerveer. Zij werden zaterdagmiddag aanhouden in een woning in Wormerveer. Het drietal werd in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

06:18 19-MRT-05
ZAANDAM, DAM
Drukke horecanacht
Een rommelige horecanacht en drukker dan de meeste vrijdagnachten. Nog voor het middernachtelijk uur werd op de gedempte gracht een 39-jarige man uit Westknollendam aangehouden. De man riep in dronken toestand beledigingen naar een groepje jongeren. Om escalatie te voorkomen, vorderde de politie de man weg te gaan. Toen hij dat na herhaaldelijk verzoeken niet deed, werd hij aangehouden.
Rond 03.00 uur zagen politiemensen via de camerabeelden dat op de Dam een opstootje ontstond. Ter plaatse bleek het te gaan om een 24-jarige man uit Assendelft die een café uitgezet was maar weer naar binnen wilde. Omdat de man weigerde zijn gegevens op te geven, werd hij door de politie aangehouden. De man verzette zich hevig en trapte tegen het portier van de politieauto waardoor deze beschadigd raakte. Een 20-jarige man uit Krommenie bemoeide zich met de aanhouding en probeerde de agenten bij de verdachte weg te trekken. Hij reageerde niet op de vordering om weg te gaan en werd daarom ook aangehouden. Op de Wilhelminabrug werd rond 04.15 uur een 36-jarige man uit Koog aan de Zaan door de politie aangehouden. Hij had even daarvoor een taxi-chauffeur geslagen.

11:25 19-MRT-05
MIDDENBEEMSTER, A7
Paard gewond bij ongeval
De politie heeft assistentie verleend bij een verkeersongeval op de A7. Ter hoogte van de afslag Zuidoostbeemster was een auto met paardentrailer gaan slingeren en was de trailer omgeslagen. Eén van de twee paarden die in de trailer vervoerd werden raakte gewond aan het achterbeen. Hiervoor kwam een dierenarts ter plaatse. De bestuurder van de auto, een 52-jarige man uit Lutjewinkel, bleef ongedeerd. Vanwege de aanrijding moest de linkerrijbaan worden afgekruisd en ontstond er een flinke file. Een vijftal automobilisten die via de vluchtstrook de plaats van het ongeval wilden passeren, kregen een bekeuring. Een 41-jarige automobiliste uit Alphen aan de Rijn zag de file over het hoofd en botste tegen haar voorligger aan. De twee vrouwen die in de voorste auto zaten, werden voor controle per ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Zij mochten meteen weer naar huis.

22:37 19-MRT-05
PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT/ ACHTEROM
Doorrijder aangehouden
De politie heeft een 19-jarige man uit Purmerend aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding. De Purmerender reed over de Van IJsendijkstraat richting de Den Uyllaan. Bij de kruising met het fietspad van het Achterom kwam van rechts een auto over het fietspad aanrijden. Om de auto te ontwijken reed de Purmerender linksom om een vluchtheuvel heen. Daarbij botste hij tegen een fietser aan. De 31-jarige vrouw uit Purmerend kwam daarbij ten val. De Purmerender reed door, maar een getuige noteerde het kenteken en gaf dit door aan een passerende politieauto. De Purmerender werd in zijn woning aangehouden.

01:52 20-MRT-05
VOLENDAM, HERCULESLAAN
Rijbewijs drankrijder ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs van een 21-jarige man uit Zuidoostbeemster ingevorderd nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. De man slingerde over de Herculeslaan en kwam met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht. Een hem tegemoetkomende taxi week uit naar links, maar werd toch aan de rechterachterzijde geraakt waardoor de taxi 180 graden draaide. Een blaastest op straat wees uit dat de verdachte te veel gedronken had. Aan het bureau blies hij 705 ug/l, ruim drie keer zoveel dan is toegestaan. Gezien de schade aan de auto van de verdachte, vorderde de politie ook het kentekenbewijs deel 1 in. Niemand raakte gewond.

03:00 20-MRT-05
ZAANDAM, DE WEER
Autobrand
Politie en brandweer moesten in de nacht van zaterdag op zondag uitrukken voor een autobrand. Op De Weer waren twee geparkeerde auto's in brand gestoken. Een voertuig raakte beschadigd, de ander total loss. De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie stelt een onderzoek in.

05:48 20-MRT-05
KOOG AAN DE ZAAN, WEZELSTRAAT
Autobrand (2)
Vanwege een brand in de Wezelstraat heeft de politie zondagochtend de Provincialeweg Zaandam/ Castricum en de Guisweg korte tijd afgesloten wegens mogelijk ontploffingsgevaar. Ook het treinverkeer werd stilgelegd. Bij de bedrijfsunits stonden twee geparkeerde auto's in brand. Een van de auto's stond dicht bij een van de units, waardoor de unit ook vlam had gevat. Rond 06.30 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Een auto brandde geheel uit, de andere raakte beschadigd. De bedrijfsunit liep brand- en waterschade op. De politie vermoedt brandstichting en is een onderzoek gestart.


---- --