Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 20 maart 2005

Vier snorders aangehouden tijdens gezamelijke actie

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie van Breda, in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Gemeente Breda en taxicentrales een gezamelijke actie gehouden tegen illegale taxis in het centrum van Breda. Tijdens de actie werden flyers uitgedeeld aan het uitgaanspubliek en werden vier zogenaamde snorders aangehouden. In de flyers die ook door de taxichauffeurs zelf werden uitgedeeld werd het publiek er op geattendeerd geen illegale taxis te nemen. Een 47-jarige inwoner van Zundert, een 50-jarige inwoner van Breda, een 36-jarige inwoner van Oosterhout en een 38-jarige inwoner van Breda werden in de loop van de nacht aangehouden aan de Gedempte Haven en de Nieuwe Prinsenkade, toen zij een taxiritten aanboden aan politiemensen in burger. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. De politie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat maken proces-verbaal op. De controles vonden plaats in het kader van de Wet personenvervoer 2000 en naar aanleiding van klachten van taxicentrales over de snorders.

Politie houdt zeven verdachten aan tijdens horecatoezicht

BREDA: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in het uitgaanscentrum van Breda zeven verdachten aangehouden. Een 18-jarige jongen uit Breda kreeg een bekeuring toen bleek dat hij in het bezit was van vuurwerk. Agenten hoorden rond middernacht dat vanuit een groepje jongeren vuurwerk werd afgestoken. Toen de jongeren op last van de agenten hun zakken moesten legen bleek de Bredanaar zon 80 rotjes in zijn jaszak te hebben zitten. Het vuurwerk is in beslag genomen. Om 02:15 uur werd door portiers van een horecagelegenheid een 35-jarige inwoner van s Hertogenbosch aangehouden. In de kleding van de man werd bij een routine fouillering aan de deur van het bedrijf een gripzakje met enkele xtc-pillen gevonden. De Boschenaar werd overgedragen aan de politie die hem een bekeuring gaven voor het bezit van de harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen. De politie hield rond 02:30 uur aan de Vismarktstraat vier Bredanaren (18, 19, 20 en 20 jaar) aan voor verstoring van de openbare orde. Na verhoor is het viertal heengezonden met een bekeuring. De mannen waren betrokken geweest bij een opstootje tussen stappers, waarvan tot op heden geen aangiftes is gedaan. Een 18-jarige inwoner van Breda werd om 02:00 uur aangehouden omdat hij niet voldeed aan een politiebevel. Bij een opstootje aan de Visserstraat werd hem een aantal keren verzocht om weg te gaan. Dat weigerde de man, waarop hij werd aangehouden. In de loop van de ochtend is hij na verhoor heengezonden. Aan de Adriaan van Bergenstraat werd om 03:00 uur een 18-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man vond het nodig om surveillerende agenten uit te schelden. Na verhoor is de Ettenaar heengezonden met een proces-verbaal op zak. Agenten schreven verder negen bekeuringen uit voor fout parkeren.

Snelheidsovertreder onder invloed van alcohol

BAARLE-NASSAU: Aan de Bredaseweg heeft de politie zaterdagavond met de lasergun een snelheidscontrole gehouden. Vijf bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 129 km/u. De bestuurder van deze auto, een 42-jarige inwoner van Breda, bleek verder ook onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies de man een waarde van 295 ug/l. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan na NAC NEC

BREDA: De politie heeft zaterdagavond na de voetbalwedstrijd NAC-NEC aan het Gageldonksepad een 21-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man stond met steen in zijn handen toen de bussen met NEC-supporters voorbij kwamen rijden. Bij het zien van de politie liet hij de steen uit zijn handen vallen. Na verhoor is de Bredanaar heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen aangehouden na mishandeling

ALPHEN: De politie heeft zaterdagavond aan de Hondseind een 15-jarige jongen uit Alphen aangehouden. De jongen wordt verdacht van mishandeling van een 14-jarige jongen tijdens een feest in een feesttent aan het Hondseind. Het slachtoffer werd door meerdere personen geslagen en geschopt. De politie is een onderzoek begonnen en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De Alphenaar is in verzekering gesteld.

Aanhouding gesignaleerd

BREDA: Aan het Stationsplein heeft de politie zondagmorgen rond 01:30 uur een 20-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. De man bleek na controle nog een boete van 2100 euro open te hebben staan. Hij kon dit bedrag niet betalen en is daarom ingesloten om de vervangende gevangenisstraf van 41 dagen te ondergaan.

Rectificatie: Politie houdt preventie actie geparkeerde autos

BREDA: De politie heeft vrijdag bij parkeerplaatsen aan de Burgemeester de Manlaan nabij het Mastbos een preventieve controle gehouden bij geparkeerde personenautos in het kader van het project Niets erinNiets eruit. Agenten controleerden in totaal 225 voertuigen. Acht voertuigen bleken niet te zijn afgesloten en in 19 autos was vanaf de buitenkant een aantrekkelijke buit zichtbaar. De politie liet preventieberichten achter en waar mogelijk werden autobezitters persoonlijk aangesproken.

Auteur: Henk Snepvangers