Politie Zuid-Holland-Zuid

20/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

20-03-2005 - Persberichten District II

ALCOHOL
ALBLASSERDAM De politie heeft het rijbewijs van een 29-jarige autobestuurder uit Alblasserdam ingevorderd. Agenten controleerden de man op zaterdag 19 maart 2005 omstreeks 00.50 uur op de Cortgene in Alblasserdam. Hij had teveel alcohol op.
ALBLASSERDAM Een 29-jarige automobilist uit Alblasserdam is aangehouden na een alcoholcontrole. Agenten controleerden de man op zaterdag 19 maart 2005 omstreeks 03.00 uur op de Blokweerweg in Alblasserdam. Zijn promillage was te hoog en hij kreeg hiervoor onder andere een rijverbod van vijf uur.
LEERDAM Een rijverbod van twee uur heeft een 51-jarige autobestuurder uit Leerdam gehad. Hij reed op vrijdagavond 18 maart 2005 over de Diefdijk in Leerdam. Agenten controleerden hem en merkten daarbij dat de man een te hoog alcoholpromillage had.
PAPENDRECHT Agenten hebben het rijbewijs van een 52-jarige man uit Papendrecht ingevorderd. Hij reed op zondag 20 maart 2005 omstreeks
01.50 uur in zijn auto over de Vrijheer van Eslaan in Papendrecht. De man was onvast ter been en een agent ondersteunde hem naar de politiebus. De verdachte had teveel alcohol op. SLIEDRECHT Op de Thorbeckelaan in Sliedrecht heeft de politie een 41-jarige autobestuurder uit Sliedrecht aangehouden. Agenten zagen de verdachte al slingerend door Sliedrecht rijden. De reden hiervan was het te hoge alcoholpromillage van de man. De aanhouding gebeurde op zaterdag 19 maart 2005 omstreeks 02.30 uur. De politie vorderde het rijbewijs van de 41-jarige in.
SLIEDRECHT Een arts heeft een bloedproef afgenomen van een 43-jarige man uit Sliedrecht. Hij reed op zaterdag 19 maart 2005 om ongeveer
03.30 uur over de Rivierdijk in Sliedrecht. Agenten controleerden hem maar de blaastesten mislukten. De bloedproef moet uitwijzen hoe hoog het alcoholpromillage bij de man was.
SLIEDRECHT Een 48-jarige man uit Sliedrecht heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij reed op zaterdagavond 19 maart 2005 in zijn auto over het Trapezium in Sliedrecht. Agenten namen de blaastest af en daaruit bleek het te hoge alcoholpromillage bij de man.

BUIT ACHTERGELATEN: VIJF AANHOUDINGEN
ALBLASSERDAM Inbrekers hebben hun buit, een buitenboordmotor, achtergelaten. De inbraak gebeurde op zaterdag 19 maart 2005 rond
04.30 uur bij een bedrijf aan de Polderstraat in Alblasserdam. De 56-jarige eigenaar ging direct naar zijn bedrijf en zag dat er twee mannen van het terrein afliepen. Daar stond ook een onbekend busje, naar later bleek gestolen in Rotterdam. Later in de ochtend zagen surveillerende agenten op De Helling in Alblasserdam een auto met daarin vijf personen. Ze namen deze vijf variërend in de leeftijd tussen de 22 en 32 jaar mee naar het bureau. Twee van hen hadden nog signaleringen openstaan. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de vijf bij de inbraak in de Polderstraat.

SCHREEUWEN EN SCHELDEN
ARKEL Agenten hebben een schreeuwende en scheldende man meegenomen naar het bureau. De politiemensen gingen op vrijdagavond 18 maart 2005 naar een melding van overlast in Arkel. Ze vonden de verdachte voor een flat op de Dr. Dreeslaan in Arkel. Hij zat op de grond te schreeuwen en schelden. Verzoeken van de politie hiermee op te houden hielpen niet. De agenten hielden de man aan maar deze ging tijdens de rit naar het bureau door met zijn beledigingen.

KABELDIEFSTAL: TWEE AANHOUDINGEN
GORINCHEM Na onderzoek heeft de politie twee verdachten aangehouden in verband met de diefstal van kabels. Agenten gingen op vrijdagmiddag 18 maart 2005 naar een bedrijfsterrein op de Spijksedijk in Gorinchem. Daar vertelden getuigen dat ze de twee verdachten hadden overlopen. De twee lieten op het terrein een bundel koperkabel achter. Het vermoeden bestond dat dit niet de eerste keer was dat de twee daar kwamen. Een andere getuige gaf aan dat er eerder een hoeveelheid kabels was verdwenen. De politie startte direct een onderzoek en hield in de avond twee mannen van 32 en 35 jaar uit Gorinchem aan.

RIJBEWIJS
GORINCHEM Op de Schelluinsevliet in Gorinchem hebben agenten een 25-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij reed daar op zaterdagmiddag 19 maart 2005 in een auto. De 25-jarige heeft geen geldig rijbewijs. De politiemensen namen de auto van de verdachte mee.

BEROVING
GORINCHEM Een 19-jarige pizzabezorger is beroofd. Hij ging op zaterdagavond 19 maart 2005 rond 22.00 uur een bestelling afleveren. Maar bij dat adres had niemand wat bestelt. Op een gegeven moment kwamen er twee verdachten aan. Een had een stuk hout bij zich waarmee hij het slachtoffer sloeg. De 19-jarige rende weg in de richting van de Jagerslaan en vervolgens in de richting van de Kleine Haarsekade. De verdachte gingen achter hem aan. Uiteindelijk namen de verdachten de portemonnee en telefoon mee van het slachtoffer. De ene verdachte is ongeveer 17 jaar oud en droeg een bruine/beige jas en een spijkerbroek. De andere had een zwarte jas aan. De politie zoekt getuigen. Bijvoorbeeld de bestuurder van een rode personenauto die de 19-jarige passeerde. Getuigen die iets weten of zagen kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DOORRIJDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 17-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam is aangehouden. Hij reed op vrijdagavond 18 maart 2005 op zijn bromscooter weg op het trottoir bij het Klein Diepje in Hardinxveld-Giessendam. Een politieman wilde hem tegenhouden maar de 17-jarige probeerde door te rijden. Hierbij raakte de brommer de politieman. De verdachte vertelde dat hij niets had gedaan en het raar vond dat hij moest stoppen. Achteraf gezien vond de 17-jarige dat hij anders had moeten reageren.

ONDERUIT
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op de Parallelweg in Hardinxveld-Giessendam is een 16-jarige bromfietsster uit Hardinxveld-Giessendam onderuit gegleden. Ze reed daar op zaterdagmorgen 19 maart 2005. Voor haar sloeg een voertuig rechtsaf een erf op. Hierdoor remde ze hard en op dat moment ging het mis. Het meisje had last van haar knie en arm. De ambulance bracht haar naar het ziekenhuis in Gorinchem.

BALDADIGHEID EN VERNIELING
HOORNAAR Voor baldadigheid en vernieling hebben politiemensen twee mannen aangehouden. De ene, een 19-jarige man uit Noordeloos, zwaaide met een balk en gooide deze op de grond. De andere 23-jarige man uit Hoogblokland vernielde een wegbebakeningpaal. De incidenten gebeurden op de Hoge Giessen in Hoornaar op zondag 20 maart 2005 rond 00.30 uur.

VERDACHTE SERIE AUTO-INBRAKEN AANGEHOUDEN
NIEUWPOORT De politie heeft een 28-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van een serie auto-inbraken in Nieuwpoort en Nieuw-Lekkerland. Deze inbraken vonden plaats in de nacht van 19 op 20 januari 2005. Het voertuig en de verdachte zelf stonden gesignaleerd bij de politie. De verdachte werd aangehouden in Hillegom en is inmiddels in Gorinchem in verzekering gesteld.

ONGEVAL
OUD-ALBLAS Een 42-jarige automobiliste uit Bleskensgraaf is gewond geraakt bij een aanrijding. Op zaterdagmorgen 19 maart 2005 reed zij over het Oosteinde in Oud-Alblas. Voor haar reed een 49-jarige autobestuurster uit Noordeloos die iets afremde voor een bocht. De vrouw uit Bleskensgraaf botste op dat moment tegen de achterkant van het voertuig van de 49-jarige. De 42-jarige had last van nekklachten. Hierop haalde de brandweer het dak van haar auto zodat het slachtoffer op een stabiele manier haar voertuig uit kon.

TE SNEL
PAPENDRECHT De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige autobestuurder uit Hardinxveld-Giessendam. Agenten zagen de man op zaterdag 19 maart 2005 rond 00.40 uur. Hij reed over de rijksweg A15 met een veel te hoge snelheid die wel opliep tot ongeveer 170 kilometer per uur. Omdat de overschrijding van de maximale snelheid meer dan vijftig kilometer per uur was moest de 38-jarige zijn rijbewijs inleveren.

TEGEN AUTO
PAPENDRECHT Een 3-jarige jongen uit Papendrecht is tegen een auto gerend. Het jongetje kwam van een speelplaats achter een bouwkeet bij de Rietvoorn in Papendrecht en ging de straat op. Een getuige waarschuwde nog maar de jongen raakte toch een voorbijrijdende auto. De ambulance bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis. Hij had letsel aan zijn been. Het ongeval gebeurde op zaterdagmorgen 19 maart 2005.

AUTO WEG NA INBRAAK
PAPENDRECHT Inbrekers hebben na een diefstal in een woning de auto gestolen. De bewoners van het huis aan de Haagbeukhof in Papendrecht merkten op zaterdag 19 maart 2005 de inbraak. Ze misten een draagbare computer. Maar ook de auto, een zwarte Audi A4 met het kenteken 10-HN-GX, stond er niet meer.

GRAFFITI
SLIEDRECHT Op de Lijsterweg in Sliedrecht hebben politiemensen een 18-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Dat gebeurde op zaterdag 19 maart 2005 rond 01.40 uur. Op het moment dat de agenten voorbij fietsten zagen zij dat de verdachte graffiti spoot op garageboxen. Ze hielden de 18-jarige direct aan en namen de verfspuitbussen in beslag.

VERNIELING: FIETS WEG
SLIEDRECHT Agenten hebben na een achtervolging twee verdachten aangehouden voor de vernieling van een ruit. De twee van 18 en 20 jaar uit Sliedrecht gooiden de ruit van een vitrinekast van een restaurant op de Stationsweg in Sliedrecht op zondag 20 maart 2005 omstreeks 03.30 uur kapot. Agenten zagen het en renden de verdachten achterna. Een agente liet haar dienstfiets achter. Toen ze terugkwam was deze gestolen.

LANTAARNPAAL
SLIEDRECHT Een lantaarnpaal staat doordat een groepje er tegenaan sloeg en schopte scheef en los in de grond. Agenten zagen dat het groepje bezig was met twee lichtmasten op de Prickwaert in Sliedrecht. Ze hielden twee jongens van 16 en 18 jaar uit Sliedrecht aan. De aanhoudingen vonden plaats op zondag 20 maart 2005 rond 04.30 uur.