Politie Zuid-Holland-Zuid

20/03 Hoeksche Waard

20-03-2005 - Persberichten District III

ALCOHOL
MAASDAM Op de Lageweg in Maasdam hebben agenten een 38-jarige automobiliste uit Maasdam aangehouden. Zij reed daar op zaterdag 19 maart 2005 omstreeks 02.40 uur. Eerst verleende de vrouw geen medewerking en probeerde zich los te trekken. Op het bureau bleek dat de 38-jarige een te hoog alcoholpromillage had. OUD-BEIJERLAND Agenten hebben een 24-jarige bromfietser uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij reed op zaterdagavond 19 maart 2005 over de Bierkade in Oud-Beijerland. Hij had teveel alcohol op. ZUID-BEIJERLAND Een 37-jarige automobilist uit Zuid-Beijerland heeft een rijverbod van drie uur gehad. De man was op zondagmorgen 20 maart 2005 betrokken bij een aanrijding op de Noord-Achterweg in Zuid-Beijerland. Uit de blaastest bleek dat hij een te hoog alcoholpromillage had.

TAS
HEINENOORD Een onbekende man van ongeveer 25/30 jaar heeft een tas geroofd. Het slachtoffer, een 61-jarige vrouw uit Heinenoord, stapte op zondag 20 maart 2005 rond middernacht uit de bus bij de halte aan de Dorpsstraat in Heinenoord.. Ze liep de dijk naar beneden en merkte dat er iemand achter haar aanliep. Vijf minuten later op de Heyne van Althenastraat trok de verdachte de tas weg waardoor de vrouw viel. De verdachte droeg lichte kleding en een spijkerbroek. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

LAMP
NIEUW-BEIJERLAND Een 15-jarige jongen uit Nieuw-Beijerland heeft tegenover de politie bekend dat hij een buitenlamp kapotgemaakt heeft. Dat gebeurde op zaterdagavond 19 maart 2005 bij de Sabinastraat in Nieuw-Beijerland. De jongen vertelde dat hij per ongeluk met zijn armen zwaaide waardoor de bol van de lamp op de grond viel.

RUITEN
OUD-BEIJERLAND Een groep jongenlui heeft ruiten ingegooid bij een leegstaand bedrijfspand. Dat gebeurde op vrijdagavond 18 maart 2005. Het pand zit aan de Spuidijk in Oud-Beijerland. Na een zoektocht in de onmiddellijke omgeving hielden agenten een 16-jarige jongen uit Oud-Beijerland aan. De politie stelt een onderzoek in naar de rest van de groep.

RUZIE
OUD-BEIJERLAND De politie heeft uiteindelijk drie mannen aangehouden na een ruzie. Agenten controleerden op zondag 20 maart 2005 om 03.30 uur een bestelbus op de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. Omdat er iemand in de laadruimte zat kreeg de bestuurder van de bus een bekeuring. Ook wees de blaastest uit dat de bestuurder een te hoog alcoholpromillage had. Op het moment dat er voorbijgangers passeerden ontstond er ruzie tussen de inzittenden van het busje en het groepje. Een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland viel tegen de grond. Agenten hielden een 23-jarige en een 28-jarige man uit Oud-Beijerland aan. Ook namen zij de 45-jarige vader van de 23-jarige mee naar het bureau. Hij kwam tijdens de ruzie ook op de plek en wilden volgens agenten niet weg.

WEIGEREN
STRIJEN Agenten hebben een 18-jarige man uit Strijen meegenomen naar het bureau. Hij zat op vrijdagavond 18 maart 2005 in een horecagelegenheid aan de Boompjesstraat in Strijen. De verdachte weigerde dit pand te verlaten. Buiten verzette de 18-jarige zich enigszins tegen zijn aanhouding.