Persberichten zondag 20 maart

's-Hertogenbosch 20-03-2005

MEISJE AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag is een 15-jarig meisje uit Tiel aangehouden. Ze werd in een winkel aan Schapenmarkt in 's-Hertogenbosch betrapt toen ze een paar schoenen wegnam. Uit onderzoek bleek dat het meisje uit nog twee winkels in het centrum spullen had gestolen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDING VOOR BEDREIGING EN MISHANDELING

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag is een 37-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man had op de van Normborghstraat in 's-Hertogenbosch even eerder een 41-jarige plaatsgenote met een mes bedreigde. Ook had hij de vrouw enkele klappen gegeven met een stok. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

ILLEGALE VREEMDELING

Rosmalen - Zaterdagavond werd gemeld dat er een man zich verdacht gedroeg op de Berlicumseweg in Rosmalen. Door politiemensen werd daar een 20-jarige man uit Sierra Leone aangetroffen. De man kon niet aantonen dat hij legaal in Nederland verbleef. Hij is overgedragen aan de vreemdelingendienst van de politie.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 03.00 uur, werd op de Orthenseweg in 's-Hertogenbosch een 24-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

BRAND IN WONING

Heusden - Zondagochtend even voor 05.00 uur werd een brand gemeld in een woning aan het Groenewoud in Heusden. In de keuken van de woning was vermoedelijk brand ontstaan. De bewoners die boven lagen te slapen werden wakker van de rook. Ze wisten tijdig de woning te ontvluchten. Buiten kwam men tot de ontdekking dat een van de gezinsleden ontbrak. Deze, een jongen van 16 jaar, bleek in de woonkamer op de bank te liggen slapen. De familie wist hem wakker te krijgen en de jongen kon, door een ruit aan de voorzijde van de woning te vernielen, buiten komen. Door de brandweer werd het vuur snel geblust. De 16-jarige jongen is samen met zijn 10-jarige broertje overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. De eerste met snijwonden en ademhalingsproblemen en de andere met ademhalingsproblemen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Schijndel - Zaterdagmiddag is een 36-jarige man uit Schijndel aangehouden. De man was de woning van zijn ex-echtgenote in Schijndel binnengedrongen. Ook had hij de vrouw bedreigd. Dit laatste deed hij ook nog in het bijzijn van de politiemensen die ter plaatse waren gekomen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Boxtel - In de nacht van zaterdag op zondag, even na middernacht zijn twee jongeren, 17 en 18 jaar, uit Boxtel aangehouden. Ze worden ervan verdacht op het Magdalena's Pad in Boxtel een 16-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vught - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 01.00 uur, werd op de Boslaan in Vught een 38-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

RIJDEN ONDER INVLOED ZONDER RIJBEWIJS

Vught - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 02.00 uur werd op de Boslaan in Vught een 50-jarige man uit Rotterdam bekeurd. Hij reed met een auto terwijl veel te veel had gedronken, de man blies ruim zes keer het maximaal toegestane. Ook bleek dat het rijbewijs was ingevorderd en hij dus niet met een auto mocht rijden. Bij controle bleek de man ook nog ruim drie maanden gevangenisstraf te moeten ondergaan voor verschillende feiten en nog een boete van 180 euro te moeten betalen. Naast de bekeuringen voor het rijden onder invloed, en rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd, kreeg hij ook een rijverbod van 18 uur. Voor het uitzitten van zijn straffen is de man ingesloten.

RIJBEWIJS KWIJT

Schijndel - In de nacht van zaterdag op zondag is een 21-jarige man uit Schijndel bekeurd. De man reed met een auto over de Boschweg in Schijndel met een snelheid van ongeveer 120 km/u. Over de Structuurweg reed hij met een snelheid van ongeveer 140 km/u. Op deze wegen mag respectievelijk 30 en 70 km/u gereden worden. Tijdens zijn rit door Schijndel is hij ook nog op de Meijgraaf tegen een geparkeerde auto gereden. Omdat hij veel meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd. Het vermoeden bestaat dat de 21-jarige bestuurder onder invloed van drugs was. In de auto werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De auto van de man is veiliggesteld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Uden - Zaterdagmiddag is een 36-jarige man uit Uden aangehouden. De man reed met een auto over Sieberg in Uden. Toen buurtbewoners hen erop attendeerden dat hij niet zo hard moest rijden in de daar geldende 30 km zone, stapte hij uit en ging enkele buurtbewoners te lijf. Hij sloeg daarbij een van de buurtbewoners, een 52-jarige man tegen de grond. Deze man is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. De 36-jarige man die na het voorval weer is weggereden, kon korte tijd later worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel - Zaterdagmiddag, even na 15.30 uur, is op de Vorstenbosscheweg in Veghel een 41-jarige vrouw uit Uden bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze veel te veel had gedronken. Ze kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 10 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.

BUITENSPIEGELS VERNIELD

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag zijn van een zevental auto's die aan de Mereton en omgeving in Uden geparkeerd stonden de buitenspiegels vernield.

AANHOUDING VOOR MISHANDELING

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag is een 43-jarige man uit Roermond aangehouden. De man bleek in horecagelegenheid aan de Kapelstraat in Uden twee andere bezoekers te hebben mishandeld. Een 19-jarige jongen uit Volkel werd door de man in het gezicht gestompt en een 34-jarige man uit Uden kreeg een kopstoot van de man. Beide slachtoffer hielden een pijnlijke neus aan het voorval over. De man werd door medewerkers van de horecagelegenheid aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEREN AANGEHOUDEN

Zeeland - in de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.00 uur zijn twee jongens, 18 en 19 jaar, uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De twee maakte deel uit van een groepje van 6 jongeren die zich in een horecagelegenheid in Zeeland misdroegen. Hiervoor werden ze uit de gelegenheid verwijderd. Buiten de gelegenheid bedreigde het tweetal vervolgens andere bezoekers en toezichthoudend personeel. Hierop is door personeel van de gelegenheid het tweetal aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 03.00 uur, werd op de N.B.C.-laan in Veghel een 40-jarige man uit Eindhoven bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.
-----
Even na 03.00 uur die nacht werd op de Hoofdstraat in Veghel een 35-jarige man uit Helmond voor hetzelfde feit bekeurd. Deze man kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 2 uur.

MAN AANGEHOUDEN

Oss - Zaterdagavond werd gemeld dat op de Da Costastraat twee mensen waren aangereden. Volgens getuigen zou dit opzettelijk zijn gebeurd. De twee mannen, 53 en 25 jaar, uit Oss zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurder van de auto een 27-jarige man uit Oss is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De auto van de man, waaraan ook nog vernielingen werden gepleegd, is veiliggesteld. De politie onderzoek wat de juiste toedacht is.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 03.00 uur, werd op de Molenstraat in Oss een 21-jarige man uit Nistelrode bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur. Waarschijnlijk zal hij ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus die door de overtreder zelf betaald moet worden. De kosten hiervan zijn 506,46 euro.

HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT NA BRAND

Oss - Zondagochtend werd een brand gemeld in een garage bij een woning aan de Schaepmanlaan in Oss. De brand werd snel geblust. In de garage bleek een hennepkwekerij ingericht te zijn met ongeveer 340 planten. De planten en de groeimiddelen, zoals een 25-tal assimilatielampen, ventilatoren, afzuiginstallaties, dompelpomp zijn in beslag genomen. Tegen de 41-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Grave - Zaterdagmiddag is een 21-jarige man uit Helmond aangehouden. De man werd in een winkel aan de Klinkerstraat in Grave betrapt toen hij spullen wegnam. Hij probeerde nog te ontkomen maar personeel van de winkel bleef de man achtervolgen. In de omgeving kon hij door de politie worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.