Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Kadir Yildirim 053-4555588

Mishandeling

Vier jongeren aangehouden wegens mishandeling.

Enschede

De politie Twente heeft 19 maart rond 18.00 uur op de Korte Hengelosestraat in Enschede vier jongeren aangehouden. Dit omdat de vier verdachten een 22 jarige inwoner van Enschede op het Stationsplein hebben mishandeld. De verdachte jongeren zijn in de leeftijd tussen 16 en 19 jaar en komen uit Enschede. Het slachtoffer liep op het Stationsplein en kwam de jongeren tegen. Zonder aanleiding wilden de verdachten het slachtoffer niet laten passeren. Hierna ontstond een woordenwisseling waarna de jongeren het slachtoffer hebben getrapt en geslagen. Na een achtervolging heeft de politie jongeren kunnen traceren en aanhouden. Het slachtoffer heeft aan het incident een pijnlijke jukbeen en schaafwonden overgehouden (05-033604).

Gewapende overval

Snackbar aan de Fazantstraat in Enschede overvallen.

Enschede

Op 19 maart is snackbar aan de Fazantstraat in Enschede overvallen. Rond 23.30 uur kwamen twee gewapende mannen met bivakmutsen de snackbar binnen. Op dat moment bevond zich in de zaak één medewerker. De ene overvaller had een vuurwapen in zijn hand en de andere had een stroomstootwapen bij zich. De 21 jarige medewerker van de snackbar werd onder bedreiging van de wapens gedwongen om de kassa te openen. De overvallers pakten het geld uit de kassa en liepen vervolgens weg. Het meegenomen bedrag is op dit moment nog niet duidelijk. De politie Twente heeft direct na de overval een onderzoek ingesteld. Het signalement van de verdachten luidt als volgt: twee blanke mannen, eerste overvaller ongeveer 1.90 meter de tweede iets kleiner. Ze hadden beiden een bivakmuts op. Eén van de twee had een regenbroek aan met mogelijk aan de zijkanten een witte bies. Verder droegen ze donkere kleding (05-033713).

Vooralsnog geen aanleiding tot onrust

V-tekens in Enschede

Enschede

Afgelopen dagen heeft de politie Twente een groot aantal meldingen gekregen van bewoners van Enschede-West. Bij deze bewoners zou net boven of net onder hun deurbel een V-tekentjes zijn getekend. Deze tekentjes zijn met een potlood geplaatst en hebben een omvang van circa één centimeter bij één centimeter.
Uit een eerste onderzoek van de politie Twente blijkt dat er geen aanleiding is tot onrust. Wel is vast komen te staan dat een onbekende man rondom Weegschaalstraat huis-aan-huis langs is gegaan met een briefje in zijn hand met de tekst: 'ik kom uit polen, tekening kopen 10 euro'. Deze man sprak niet en toonde alleen het briefje. Een aantal bewoners verklaarden dat nadat de man was vetrokken een V-tekentje op hun kozijn was getekend. Mogelijk dat deze man de V-tekentjes heeft geplaatst. (05-033629/033475)

Aanhouding

Ongeregeldheden tijdens uitgaansnacht.

Haarle

De politie Twente heeft op vrijdag 19 maart rond 24.00 uur een 22 jarige Deventenaar aangehouden. Dit gebeurde aan de Molenweg in Haarle. De politie kreeg een melding van ongeregeldheden bij een uitgaansgelegenheid. Ter plaatse bleek dat twee meisjes in de uitgaansgelegenheid hadden gevochten. Een van de meisjes werd door een portier de zaak uitgezet en kreeg tevens een ontzegging. De familie van dit meisje kon dit niet waarderen en wilden terug de zaak in om de betrokken portier op te zoeken. Daarbij vond de 22 jarige broer van het meisje nodig om de agenten te beledigen. Hierop werd de verdachte aangehouden en ingesloten (05-033344).

Belediging: niet acceptabel

Lik-op-stuk na beledigen agenten.

Haaksbergen

Op de Meester Eenhuisstraat ter hoogte van Blankenburgerstraat waren de agenten van de politie Twente bezig met een controle. Tijdens deze controle werd een 64 jarige man uit Haaksbergen bekeurd wegens het rijden tegen het verkeer in. Na de bekeuring begon de man zich zeer vervelend gedragen en schold de agenten meerdere malen uit. Om de situatie niet te laten escaleren hebben de agenten eerst niet op deze uitingen gereageerd. Toen de verdachte bleef beledigen was dit voor de agenten niet meer acceptabel (05-033058).

Aanhouding na mishandeling

Man in de war aangehouden na mishandeling.

Enschede

Op vrijdag 18 maart rond 15.00 uur kreeg de politie een melding om te gaan naar Lemselobrink in Enschede. Ter plaatse trof de politie een 43 jarige man uit Enschede aan. Deze man was aan Het Riet in Enschede zonder enige aanleiding mishandeld door een onbekende verdachte. De verdachte, een 22 jarige inwoner van Enschede, had het slachtoffer zomaar aangevallen. Het slachtoffer wist niet wat hem overkwam omdat er geen enkele aanleiding tot deze daad was. Het slachtoffer probeerde de man tot bedaren te brengen maar dit lukte niet. De verdachte bleef het slachtoffer slaan en schoppen en gaf hem ook een kopstoot. Het was duidelijk dat de verdachte nogal in de war was. Pas toen de omstanders zich ermee gingen bemoeien liep de verdachte weg. Iets later, aan de Dulderbrink, viel de verdachte ook nog een meisje lastig. De politie heeft de verdachte aan de Lemselobrink aangehouden. Gezien de toestand van de man is Mediant ingeschakeld voor crisisopvang (05-033084).

Drie mannen gijzelen en beroven Oldenzaler

Vrijheidsbeneming

Oldenzaal

Een 30 jarige inwoner van Oldenzaal heeft op 18 maart een aangifte bij de politie Twente gedaan van vrijheidsbeneming. Op 17 maart rond 23.45 uur wil het slachtoffer na een avondje uitgaan uit zijn auto, die aan de Morslaan in Oldenzaal stond geparkeerd, het voorfrontje van zijn autoradio eruit halen. Op het moment dat de man het bestuurdersportier van zijn auto wil openen wordt hij bij zijn schouders vastgepakt door een onbekende man. Onder bedreiging van een grote mes wordt het slachtoffer gesommeerd om in de auto achter het stuur plaats te nemen. Het slachtoffer wordt verder gesommeerd om de portieren te openen. Meteen hierna stappen na de eerste onbekende man, nog twee mannen in de auto. Het slachtoffer wordt vervolgens gedirigeerd via de snelweg naar Deventer te rijden. In de auto spreken de mannen een onbekende taal. Omstreeks 00.50 uur komt men aan bij de afslag Deventer en rijd door richting industrieterrein. Op de Industrieweg in Deventer stapt één van de mannen eruit. Het slachtoffer wordt vervolgens gemaand om terug te rijden naar Oldenzaal. Onderaan bij de afslag Het Hulsbeek/Oldenzaal wordt het slachtoffer gedwongen om te stoppen. Hij wordt gedwongen zijn geld en mobieltje af te geven. De reis gaat vervolgens verder in de richting van het centrum: Bentinckstraat in Oldenzaal. Ter hoogte van het Chinese restaurant willen de twee mannen eruit. De man achterin stapt eruit maar voordat de man die voorin zat helemaal eruit stapt rijdt het slachtoffer vol gas weg waardoor deze ten val komt. Het slachtoffer zag deze man in zijn spiegel op de grond liggen en rijdt vervolgens door naar het politiebureau. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor. De politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. Tevens wil de politie in contact komen met getuigen die mogelijk iets van dit incident hebben gezien. Het slachtoffer was zeer onder de indruk van alles wat er is gebeurd. Aan hem is slachtofferhulp aangeboden (05-032822).

Vandalisme in Almelo

Zes jongeren aangehouden voor vandalisme.

Almelo

De politie Twente heeft vrijdagavond 18 maart rond 21.30 uur in het centrum van Almelo zes jongeren aangehouden. De verdachte jongeren hadden eerder op de avond marktkramen in het centrum vernield. De jongeren zijn in de leeftijd van 16 tot 18 jaar (05-033278).

Straalbezopen op bromfiets
Man vliegt uit de bocht.

Oldenzaal

Tijdens surveillance op de Ootmarsumsestraat zagen de agenten van de politie Twente een bromfietser rijden zonder verlichting en helm. Op het moment dat de agenten de bromfietser willen spreken gaat de bromfietser met hoge snelheid vandoor. De politie begint een achtervolging. Om de man niet onnodig op te jagen wordt hij op 100 meter afstand gevolgd. Maar door de hoge snelheid kon de bromfietser op een gegeven moment op de Scholte Grevinkhoflaan de bocht niet meer halen en vliegt uit de bocht. In het ziekenhuis bleek hij een fikse hoofdwond en een hersenschudding te hebben opgelopen. Na een bloedonderzoek bleek hij wel heel erg dronken te zijn: 2.3 promille. De 18 jarige man uit Oldenzaal kon alleen maar verklaren dat hij de opgevoerde bromfiets had geleend en vervolgens in het ziekenhuis wakker werd. Een pv wordt opgemaakt (05-033359).

Tandpastadieven aangehouden

Groot hoeveelheid tubes tandpasta gestolen

Hengelo

Op 18 maart 16.30 uur kwam een melding om te gaan naar een supermarkt aam de Willem de Merodestraat in Hengelo. Ter plaatse bleek een diefstal te hebben plaatsgevonden van een groot aantal tubes tandpasta. De diefstal zou opgenomen zijn op camera. De politie nam de beelden mee voor een onderzoek. Uit de beelden blijkt dat het gaat om twee onbekende mannen. Een dag later, op 19 maart, gaan de agenten nadat ze de beelden hadden bekeken terug naar de supermarkt voor onderzoek met betrekking tot de aangifte. Eenmaal voor de supermarkt werden de agenten aangesproken door een medewerkers van een nabijgelegen supermarkt die zegt dat er ook winkeldieven bij hun in de supermarkt zijn geweest. Na een onderzoek in de buurt werden de verdachten aan de achterzijde van de parkeerplaats aangetroffen. Het waren de verdachten van de videobeelden. De mannen, in de leeftijd van 17 en 21 jaar uit Almelo, zijn aangehouden. In het opbergvak van de scooter van één van de verdachten trof de politie grote hoeveelheid tandpasta aan. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten (05-33155).

Auto gestolen

Benadeelde is een 80 jarige man uit Hengelo

Hengelo

Tussen 18 maart 17.00 uur en 19 maart 08.30 uur is een rode Opel Corsa voorzien van kenteken ZF-92-BP gestolen. De auto stond geparkeerd op de binnenparkeerplaats van de flats aan de Isaacstraat in Hengelo. De waarde van de auto bedraagt plusminus 3000 Euro (05-033438).

Bedrijfsinbraak

Movers voor caravans gestolen.

Almelo

Uit een opslagruimte van een bedrijf aan de Hospitaalweg in Almelo is tussen 18 en 19 maart zes movers gestolen. Een mover is een apparaat dat in een caravan geïnstalleerd wordt. Hiermee kan men een caravan met een afstandsbediening besturen. Deze goederen zijn erg gewild. De aangifte werd gedaan door de 45 jarige eigenaar van het bedrijf. De waarde van de gestolen goederen bedraagt duizenden euro's. De politie heeft een onderzoek ingesteld (05-033425).

Aanhouding voor mishandeling

Medewerker café geslagen door 21 jarige inwoner van Almelo

Almelo

De politie Twente heeft op 20 maart om 03.15 uur een 21 inwoner van Almelo aangehouden. De man zou in een café aan de Grotestraat een medewerker van deze zaak hebben mishandeld. De politie onderzoekt het motief van de mishandeling (05-033755).

Man uit Enschede aangehouden voor mishandeling

Bloedende hoofdwond na mishandeling.

Enschede

De politie kreeg 19 maart rond 12.00 uur een melding binnen van mishandeling. Ter plaatste aan de Klanderij in Enschede stond een 60 jarige inwoner van deze stad met een bloedende hoofdwond die hij had opgelopen door een slag van een 64 jarige verdachte. Duidelijk werd dat de mannen in het verleden vermoedelijk vaker trammelant hebben gehad. Nadat het slachtoffer in het ziekenhuis is afgezet ging e politie opzoek naar de verdachte. Bij het muziekcentrum kon hij worden aangehouden (05-033483).

---- --