Gemeente Vlaardingen


VVR-commissie bezoekt bedrijventerrein Vergulde Hand West 20 maart 2005

De leden van de raadscommissie voor Verkeer, Vervoer en de Rivierzone (VVR) bezochten zaterdag 19 maart bedrijventerrein De Vergulde Hand-West.

VVR bij boerderij
Commissie bij boerderij De Vergulde Hand, de naamgever van het bedrijventerrein.

Startpunt voor de fietstocht over het terrein was het toeleveringsbedrijf Vlaardingen (TBV) aan de George Stephensonweg. Daar werden college en commissie allervriendelijkst ontvangen met koffie en koek. De eerste presentatie kwam van TBV-directeur Franks, die in vogelvlucht de mogelijkheden schetste van de sociale werkvoorziening in Vlaardingen.

Historie
Vervolgens kwamen de historische vereniging en de stadsarchivaris aan het woord. Uiteraard stonden zij niet alleen stil bij de rijke historie van dit gebied. Uitgebreid kwam ook aan de orde de consequenties van de veelvuldige bodemschatten voor de huidige plannen voor De Vergulde Hand. Hans Freije, hoofd afdeling Economische Ontwikkeling sloot af met een presentaties over de gemeentelijke toekomstschets en de randvoorwaarden waarbinnen een en ander gerealiseerd kan worden.

Mobiele expositie
Voordat het bezoek op de trappers kon, stond men eerst even stil bij het nieuwste communicatiemiddel van de Rivierzone: de mobiele expositie-container (zie rechterkolom). Met deze speciaal voor het project ingerichte container wil het projectbureau Rivierzone steeds verschillende minitentoonstellingen inrichten op die plaatsen in de Rivierzone waar 'iets te beleven' valt.
Voor sommige raadsleden was het lang geleden dat zij dit terrein betraden, maar in het algemeen vond men dat de straten er netjes bij lagen. Natuurlijk was er ook wel het een en ander aan te merken, bijvoorbeeld op de staat van sommige panden, bouwsels rond de spoorlijn en bepaalde bedrijfsactiviteiten aan de openbare weg.

Het bezoek werd afgesloten met een gezamenlijke lunchbespreking.