Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wielerklassieker voor junioren 'de Ronde van het Lage Land 2005'

De Ronde van het Lage Land, de eerste klassieker van het wielerseizoen voor junioren, wordt voor de 33e keer verreden op zondag 20 maart. Het is een nationale wedstrijd voor Junioren-Clubteams en Districtsselecties.

Bijna vijftig ploegen van drie renners zullen van start gaan, waaronder die van Noord-Hollandse wielerverenigingen als Alcmaria Victrix, BRC Kennemerland, HSC de Bataaf en DTS. Een primeur is dit jaar de deelname van de Odder Cycle Club uit Denemarken. De Denen komen met zes junioren. Uit Belgie komt het DGR Cyclin Team. Naast Maurice Vrimoed bestaat dit team uit de hier zeer bekende en talentvolle renners Dennis en Michel Kreder, beide favorieten voor de overwinning. Verdere bekende namen in de (voorlopige ) startlijst zijn Boy van Poppel van De Jonge Renner, Bas Eckman en Pim Ligthart (HRTC Hoorn), Dennis van Winden (De Pedaalridders), Lars Jun, Jan Hopman, Ismael Kip, Lars Vierbergen en Gerrit Peetoom.

De start van de 122 kilometerlange wegwedstrijd is om 12.20 uur op de baan van de Zaanse wielerclub DTS op het Sportpark Kalverhoek aan de Zuiderweg in Wijdewormer. Bij een gemiddelde snelheid van 45 km per uur zullen de renners daar omstreeks 15.15 uur finishen. De Ronde van het Lage Land wordt georganiseerd door de Stichting Ronde van Noord-Holland, die ook de Internationale Ronde van Noord-Holland organiseert.

Sinds vorig jaar is een groot deel van de route hetzelfde als die van de Ronde van Noord-Holland die op zondag 24 april a.s. wordt verreden.

Vanaf de start op sportpark Kalverhoek rijden de renners geneutraliseerd via de Zaanse Schans en de Lagedijk naar de Prunuslaan in Zaandijk. De officiële vliegende start vindt plaats op de Provincialeweg. Via de Wormerveerse Wandelweg rijdt het peloton naar de Provincialeweg N246 richting West-Knollendam. Het parcours loopt verder via Driehuizen door de Schermer naar Heerhugowaard en vervolgens naar Nieuwe Niedorp. Daar gaan de coureurs door Middenmeer en via de Cultuurweg naar de A7. Vandaar koersen ze over de Westermiddenmeerweg, de Medembikkerweg en de Oostermiddenmeerweg naar 'De hel van het noorden', de Zuiderkwelweg. In Medemblik is een premiesprint en daarna gaat het peloton via Wervershoof, Hoogkarspel en Schellinkhout naar Hoorn. De junioren zullen dwars door het oude centrum van Hoorn rijden, waar ter hoogte van het Pietershof aan de Gedempte Turfhaven een tweede premiesprint is. Dan rijden ze via de IJsselmeerdijk naar Oosthuizen, waarna ze over de Oostdijk naar Purmerend koersen. Ten slotte bereiken ze via de Zuiderweg in Wijdewormer de finish op het Sportpark Kalverhoek. Het laatste nieuws, de complete route en de meest recente deelnemerslijsten van de Ronde van het Lage Land staan op de website van de Stichting Ronde van Noord-Holland www.ronde-van-noord-holland.nl.

Doorkomstschema 33e Ronde van het Lage Land :

Wijdewormer Start Sportpark Kalevrhoek 12.20 uur
Wormerveer Plein 13 : 12.32 uur
Wormerveer Station : 12.33 uur
Wormerveer/Krommenie Prov.weg N246 : 12.36 uur
West-Knollendam : 12.40 uur
Driehuizen Oostdijk : 12.50 uur
Heerhugowaard Oostdijk : 13.04 uur
Niedorp Langereis 13.17 uur
Opmeer Westfriesedijk 13.25 uur
Wieringermeer Rotonde Prov. Weg N242 : 13.28 uur
Wieringermeer Zuiderkwelweg : 13.45 uur
Medemblik Kaasmarkt

1e premiesprintklassement: 13.50 uur
Onderdijk : 13.58 uur
Wervershoof Zijdwerk : 14.02 uur
Westwoud Dr. WytemaLaan: 14.11 uur
Wijdenes Kerkbuurt : 14.20 uur
Hoorn Gedempte Turfhaven

2e premiesprintklassement t.h.v. Pietershof: 14.36 uur Oosthuizen Oostdijk: 14.49 uur
Purmerend Gedempte Singelgracht : 15.01 uur
Wijdewormer Zuiderweg : 15.04 uur
Wijdewormer Finish Sportpark Kalverhoek
t.h.v. Clungebouw DTS 15.20 uur

Tevens zijn er op het Sportpark Kalverhoek diverse wedstrijden Vanaf 10.00 uur wordt een groot jeugdtoernooi gehouden. Deze afwachtingswedstrijden worden verzorgd door Wielervereniging DTS.


---

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht