Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 10 maart 2005

'Organised Confusion' van Anke Baedi opent 20 maart op A1-locatie in Den Haag

'Sculpturen voor vrouwenlichaam' in exclusieve modezaak

DEN HAAG - Zondag 20 maart opent de exclusieve vrouwenmodezaak 'Organised Confusion' haar deuren aan de Molenstraat 34 in Den Haag. Het is de eerste winkel van de succesvolle Nederlandse designer Anke Baedi. 'Organised Confusion' heeft een internationale uitstraling en profileert zich in het midden- en hoogsegment.

De avant-gardistische ontwerpen van Baedi laten zich het best omschrijven als 'sculpturen rond het vrouwelijk lichaam'. Haar creaties worden onder anderen gedragen door BN'ers als Hind en Mariska Hulscher. "Ik richt me primair op vrouwen tussen de 20 en 55 jaar die graag gezien willen worden in bijzondere kleding, of een speciaal ontwerp zoek om te dragen voor een feest, première of opening", aldus Baedi. Naast eigen maatkleding verkoopt 'Organised Confusion' exclusieve damesschoenen van het merk Camper en fotografie. De kledingcollecties van 'Organised Confusion' zullen niet trendvolgend maar trendsettend zijn. Het hele jaar door zullen er nieuwe ontwerpen in de winkel komen.

Met haar 'art to wear'-kleding streeft Anke Baedi naar draagbaarheid en kwaliteit. In tegenstelling tot de meeste modevormgevers, werkt zij niet vanuit een thema, maar laat het ontwerpproces volledig leiden door haar gevoel: "Mijn ontwerpen komen voort uit gevoelens als liefde, angst, verdriet of kwaadheid. Hierdoor krijgen ze een heel persoonlijke en eigenzinnige uitstraling, waar elke vrouw zich in zal herkennen."

Baedi (1974) volgde de modeacademie in Rotterdam en het 'Central Saint Martins College of Art & Design' in Londen. Info: www.organisedconfusion.nl

Noot voor de redactie (