Gemeente Helmond


---

Chatsessie met wethouder Kees Bethlehem in de Virtuele Binnenstad

Maandag 21 maart aanstaande kan men van 20.00 tot 21.00 uur live chatten met wethouder Kees Bethlehem. De wethouder zal dan virtueel rondlopen bij het Wijkhuis-Brede School in de Virtuele Binnenstad, te bezoeken via
www.binnenstadhelmond.nl .

Dit is de eerste chatsessie die is gekoppeld aan de Virtuele Binnenstad. Onderwerp is het nieuwe Wijkhuis-Brede School dat nu nog in aanbouw is, maar driedimensionaal is weergegeven op de speciale website. Men kan chatberichten uitwisselen met de wethouder en hem tegelijkertijd virtueel zien rondlopen in en om het nieuwe Wijkhuis. Op die manier kan de wethouder vragen niet alleen met tekstberichten, maar ook met beelden beantwoorden.

De wethouder gaat chatten vanuit het Infocentrum in de Heistraat 125. GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom om de chatsessie live of virtueel bij te wonen.

Hoe werkt het ook alweer?

Via
www.binnenstadhelmond.nl kunt u de Virtuele Binnenstad bezoeken. Klik op de knop Virtuele Binnenstad om vervolgens direct de Virtuele Binnenstad in te stappen. Vul uw naam in, kies een passend karakter en kies voor de buurt Vossenberg. Vervolgens klikt u op start en bouwt de Virtuele Binnenstad zich op. Voor u ziet u de Leonarduskerk, rechts daarvan vindt u het Wijkhuis-Brede School. Om te kunnen chatten klikt u op chat in de rode menubalk. U kunt dan zien wie er online zijn en met deze mensen chatten.

Nieuwe plug-in

Bezoekt men voor het eerst de Virtuele Binnenstad dan wordt er gevraagd om een plug-in te downloaden. Het gaat daarbij om een klein bestand. Elke volgende keer dat men de Virtuele Binnenstad bezoekt zal de wijk zich sneller opbouwen op het computerscherm.

Vanwege een flinke uitbreiding van met name het gedeelte Vossenberg zullen ook de vaste bezoekers van de Virtuele Binnenstad een nieuwe plug-in moeten downloaden. Dit nieuwe bestand is enkele dagen voor de chatsessie beschikbaar. Als men de website
www.binnenstadhelmond.nl/ Virtuele Binnenstad bezoekt zal dit automatisch worden uitgevoerd.

Forse uitbreiding Vossenberg in de Virtuele Binnenstad

In de Virtuele Binnenstad kan men bekijken hoe de nieuwe woningen en de openbare ruimte in de buurten Zonnekwartier en Vossenberg er in de nabije toekomst uit gaan zien. Een bezoekje brengen aan het nieuwe Wijkhuis-Brede School kan ook. Men kan er zelfs naar binnen lopen.

Enkele dagen voor de chatsessie met wethouder Bethlehem is tevens een flinke uitbreiding van de Vossenberg in de Virtuele Binnenstad. Zo zijn de geplande woningen aan het Wezelplein al te zien. De daadwerkelijke bouw start medio dit jaar. Maar ook de gerenoveerde woningen aan de Hindestraat en het fraai opgeknapte Hindeplein zijn in de Virtuele Binnenstad te bewonderen. Sterker nog: men kan virtueel "wandelen" door de vernieuwde en nog te vernieuwen straten.
---

| |