Digitale Gemeente Houten

Gevonden voorwerpen: de geschiedenis van Houten volgens amateurarcheologen

vrijdag 11 maart 2005 - Bron: Bibliotheek Houten

Vanaf 21 maart t/m 7 april worden in de Openbare Bibliotheek Houten bodem- en andere vondsten uit het verleden van Houten tentoongesteld. Zo krijgen de vele nieuwe bewoners van Houten de gelegenheid kennis te maken met hun voorgangers. De tentoonstelling is samengesteld door de werkgroep van amateurarcheologen "Leen de Keijzer".

Ongeveer 500 jaar v. Chr. gaan mensen wonen op het hoogste, droge punt van een stroomrug, die aanmerkelijk hoger ligt dan zijn omgeving in een oud rivierenlandschap. De plek ontwikkelt zich tot een dorp en is sindsdien altijd bewoond gebleven.

Voor en tijdens de Vinex-nieuwbouwprojekten van de laatste jaren in Houten zijn de resten van deze oude culturen in de grond teruggevonden. De tentoongestelde voorwerpen: werktuigen, aardewerk en glas laten zien hoe de mensen hier vroeger leefden, werkten en woonden.

Uit de presentatie is af te lezen wat de ontwikkelingen en de invloeden waren bij het streven van de vroegere bewoners om hun gebruiksvoorwerpen zo goed en mooi mogelijk te maken. Zo blijft het verleden het heden inspireren en is het belangrijk het erfgoed te bewaren én te laten zien.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Bibliotheek.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).