Gemeente Zwolle

Voorbereiding herinrichting vordert
Tekeningen Grote Markt, Melkmarkt en Rodetorenplein ter inzage

Via deze pagina praten we u bij over het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2015, en de plannen en vorderingen om het Zwolse stadshart te verfraaien. Bezoek ook eens de site: www.binnenstadzwolle2015.nl.

En dan het grote nieuws: de tekeningen van het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Grote Markt, Melkmarkt en Rodetorenplein zijn klaar. U kunt ze vanaf maandag 21 maart bekijken in het Informatiecentrum (ingang Sassenstraat)!

Cnossen is wethouder Binnenstad
Met ingang van 8 maart heeft wethouder Janco Cnossen het stokje voor de binnenstad overgenomen van John Berends, die Zwolle verruild heeft om in Harderwijk burgemeester te worden. Janco Cnossen was al vertrouwd met de binnenstad, niet alleen als wijkwethouder maar ook als verkeerswethouder met in zijn portefeuille de bereikbaarheid van het centrum.

Plantekeningen ter inzage
Vanaf maandag 21 maart tot maandag 18 april kan iedere Zwollenaar, in het Informatiecentrum (ingang Sassenstraat) de stukken bekijken van:
1) het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Grote Markt, Melkmarkt en het Rodetorenplein.

2) het voornemen-verkeersbesluit voor de Grote Markt en omgeving, gekoppeld aan de herinrichting.

3) de 5e partiële herziening van het Bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht, deze partiële herziening is noodzakelijk voor de nieuwbouw op de Bankenlocatie.


---