Freelancework.nl: Nieuwe marktplaats voor webmasters en programmeurs

Metahosting.nl lanceert een voor Nederland unieke nieuwe website; www.freelancework.nl

DEN HAAG, 20050321 -- Freelancework.nl is de plek voor webmasters die werk gedaan willen hebben. Voor freelance programmeurs en tekstschrijvers is Freelancework.nl de simpelste en snelste manier om opdrachten te krijgen.


Initiatiefnemers zijn de gedreven internet ondernemers Wim Mettes en Ed Langelaar van Metahosting.nl en Installatieweb.nl. Voor kleine en grotere programmeer klussen konden zij telkens de juiste specialist moeilijk vinden. Zo kwamen zij op het idee zelf een marktplaats voor webmasters en freelancers op te zetten.

Webmasters en andere opdrachtgevers melden, na een eenvoudige inschrijving, een project aan. Zij geven daarbij het budget en de tijdsplanning aan. Freelancers kunnen hierna, eveneens na inschrijving, een bod doen op één van de aangeboden projecten.

Bij inschrijving krijgen zowel opdrachtgevers als freelancers een bonus van 5 euro. Het bedrag dat Freelancework.nl voor elke bemiddeling in rekening brengt.

Na afloop van de klus beoordeelt de webmaster het geleverde werk en de programmeur de afhandeling door de webmaster. Er ontstaat zo een "rating list" van kwalitatief goede programmeurs en opdrachtgevers.

Freelancework.nl is voor de Nederlandse markt. Het voordeel van bemiddeling via Freelancework.nl is, in vergelijking met buitenlandse voorbeeld sites, dat bij de uitvoering en afhandeling van projecten de communicatie tussen partijen veel soepeler verloopt.

In de eerste twee weken liep het met de aanmelding van freelancers als een speer. Volgens initiatiefnemer Wim Mettes is de pool freelancers nu groot genoeg om opdrachtgevers/ webmasters actief te interesseren.

De eerste ervaringen zijn zo goed dat de twee partners alle vertrouwen hebben in de goede afloop van weer een mooi internet project.