BNN

FRISSE WIND DOOR COSTA!

Vanaf 21 maart 2005 zendt BNN achttien nieuwe afleveringen uit van de populaire zomerse serie Costa!. Proppers die ook dit jaar een rol spelen zijn John Wijdenbosch (Bjorn), Bas Muijs (Paolo) en Joey van der Velden (Danny). De nieuwe avonturen zijn iedere maandagvond van 21.00 uur tot 21.25 uur te volgen op Nederland 2.

Naast de vertrouwde karakters Bjorn, Paolo en Danny zijn er ook een aantal nieuwe gezichten. Nieuwkomers zijn Nero, Giselle, Renate en Monica. Welke acteurs deze rollen gaan spelen is nog niet bekend. Johan Nijenhuis: 'Het zijn vaste rollen, drie meisjes en één jongen. De komende maand gaan we screentesten opnemen. Costa! is al eerder een springplank voor talent gebleken. Voor Michiel Huisman was Costa! de doorbraak naar het grote publiek en Sylvie Meis maakte in de serie zelfs haar acteerdebuut. Jonge acteurs staan daarom te springen om in de serie mee te doen. In het nieuwe seizoen zal de romantiek in de verhalen weer belangrijk zijn, maar meer dan ooit gaan we de komische momenten opzoeken. De nieuwe acteurs moeten dus over een goede comedytiming beschikken'.

In september, zodra het hoogseizoen voorbij is, vertrekt de cast naar het buitenland voor de opnames. Daarnaast beginnen dit najaar de opnames voor de bioscoopfilm Costa 82, een musical die zich in de jaren '80 afspeelt.

Costa! wordt geproduceerd door Nijenhuis & De Levita Film en TV en de executive producer is San Fu Maltha.