Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

leren na 2006

Blue Diamond Award 2005

Op 21 maart 2005 vindt tijdens de Beauty Trade special de Blue Diamond Award plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Hier strijden aankomende talenten uit het eindexamenjaar 2004 - 2005 van de opleiding Schoonheidsspecialist om de titel "Cursist van het Jaar 2005". Een wedstrijd die voorheen werd gehouden in het najaar, maar nu dus is verplaatst naar de voorjaarsbeurs. Geen slechte keuze blijkt, want er zijn nog nooit zoveel aanmeldingen geweest. Ruim 70 kandidaten nemen deel aan de wedstrijd! Zo'n 29 scholen hebben leerlingen opgegeven. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Marielle Bastiaansen, bekend van het tv-programma "Looking Good", presenteert de Blue Diamond Award.

Voorheen werd de wedstrijd om de Blue Diamond Award georganiseerd tijdens de najaarbeurs Beauty Salon Dimensions. Het nadeel van dit tijdstip was dat alleen leerlingen deel konden nemen die voor die tijd examen hadden gedaan. Daarnaast was het verzoek van scholen (en leerlingen) om de wedstrijd te verplaatsen naar de voorjaarbeurs; Beauty Trade Special. In eerste instantie konden maximaal 50 leerlingen deelnemen aan deze praktijkgerichte wedstrijd. KOC heeft dit echter opgeschroefd naar maximaal 72 deelnemers.

De Blue Diamond Award bestaat uit een theorie- en praktijkwedstrijd. De 12 deelnemers met het hoogste aantal totaalpunten voor theorie en praktijk gaan door naar de finale: cosmetische handverzorging.

Prijsuitreiking
De praktijkgedeelte van de wedstrijd begint vana f11.00uurbijhet kleine podium in hal 7. U bent van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. De finale zal op hetzelfde podium plaatsvinden rond 14.45 uur. Wie uiteindelijk de "Cursist van het Jaar 2005" wordt, hoort u omstreeks 15.30 uur op het grote podium van hal 7 in de Jaarbeurs Utrecht.

De Blue Diamond Award wordt georganiseerd door KOC Nederland en het vakblad Esthéticienne, in samenwerking met leveranciersvereniging BT&EA, Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA), Anbos en VNU Exhibitions Europe.