FloraHolland


Januari Februari

---

Vroegveilen weer van start

EELDE (28 feb. 2005) - Na een succesvolle tweede seizoen gaat FloraHolland vestiging Eelde vanaf 21 maart weer van start met het vroegveilen van tuinplanten.
Afgelopen seizoen heeft Eelde wederom bewezen een zeer aantrekkelijke marktplaats te zijn voor de inkoop van tuinplanten en boomkwekerijproducten. Het aantal stuks groeide maar liefst met 30% naar ruim 7 miljoen. De groei werd mede gerealiseerd doordat er een breder en dieper assortiment werd aangeboden. Ook zagen we een lichte stijging in het aantal kopers.
Logistiek is er ook een prima prestatie behaald, ondanks dat het aantal stapelwagens met 15% was gestegen. Door sneller en efficiënter te werken was de gemiddelde verdeeltijd 40 minuten, een verbetering van een halfuur ten opzichte 2003.
In totaal zijn er 14 weken vroeg geveild, waarvan negen weken om 06.00 uur en vijf weken om 05.30 uur.

Vanwege de aanvoertoename in het tuinplanten seizoen, zijn we genoodzaakt om vanaf
21 maart te starten van het vroegveilen. Dit houdt in dat de veiling een half uur eerder begint dan normaal enwelom06.00uur.Alsgevolg hiervan zal de aanvoerstop vanaf 21 maart vervroegd worden van 05.00 naar 04.00 uur.
Naast de mogelijkheid van het aanvoeren van 1-koops karren bij de tuinplanten, kunt u dit seizoen ook GP (Grote Partijen) veilen. Een GP bestaat uit twee of meer volle karren van hetzelfde product met dezelfde sortering en met A1-kwaliteit. De karren moeten gelijk beladen zijn met een gelijk aantal fusten.
Bij aanvoer van een 1-koops kar betaalt u geen partijheffing en word de gehele partij in een keer verkocht. Bij de aanvoer van een GP betaalt u een keer partijheffing over de gehele partij en kan de partij in zijn geheel of in gedeeltes worden verkocht. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij Martin v/d Wijngaard, assortimentsmanager Planten, tel. 050-3097277, of Ronald Hartman, coördinator Binnendienst, tel. 050-3097278.


---