FloraHolland


Januari Februari Maart

---

Eelde start met derde seizoen vroegveilen tuinplanten

EELDE (persbericht 01 mrt. 2005) - Na een succesvol tweede seizoen 'vroegveilen tuinplanten' gaat FloraHolland vestiging Eelde op maandag
21 maart aanstaande wederom van start met het veilen van tuinplanten voorafgaand aan de rest van het assortiment.

Afgelopen seizoen heeft vestiging Eelde wederom bewezen een zeer aantrekkelijke marktplaats te zijn voor de inkoop van tuinplanten en boomkwekerijproducten. Het aantal stuks groeide met maar liefst 30 procent naar ruim 7 miljoen. De groei werd mede gerealiseerd doordat er een breder en dieper assortiment werd aangeboden. Ook was er sprake van een lichte stijging in het aantal kopers.

Op logistiek niveau is er ook een goede prestatie behaald. Het aantal stapelwagens steeg met 15 procent. Toch kwam de gemiddelde verdeeltijd, door sneller en efficiënter werken, uit op 40 minuten. Dat is een verbetering van een half uur ten opzichte 2003.

Vanaf 21 maart 2005 zal de veiling starten om 06:00 uur en de distributie om 06:15 uur. In week 18 en 19 en op dinsdag 17 mei, de dag na Pinksteren, zal er om 05:30 uur worden geveild. Mocht de aanvoer hierom vragen, dan zal deze periode worden uitgebreid.


---