Landelijke Studenten Vakbond


Persconferentie: "dit is pas het begin!"

Mark Rutte, wat is dat voor staatssecretaris? Zijn plannen zijn leeg en onze achterban is boos. Gisteren, om zes uur s avonds is dan ook het Maagdenhuis bezet: tegen Rutte en zijn visie op het hoger onderwijs.

De plannen zijn kort samen te vatten. Rutte wil studenten een strippenkaart geven om onderwijs in te kopen. Deze strippenkaart is veel te kort en véél te duur. Na vijfeneenhalf jaar studeren moeten we flink gaan betalen. Twee, drie of vier keer het huidige collegegeld, dat wordt dus drie, vier of vijfduizend euro. Nogmaals: onze achterban is hier woest over. Dit zijn studenten met ambitie, die straks niet meer kunnen studeren.

Rutte speelt de zwarte piet naar instellingen en studenten. Hij riep ons op om actie te gaan voeren tegen slecht beleid. En dat is precies wat er gisteren is gebeurd. Rutte wilde wederom niet onderhandelen, hij kwam niet langs met de beloofde koffie en thee. Studenten stonden in de kou en de bezetters werden bruut uit het Maagdenhuis gesleept.

Oproepen tot actie en niks van je laten horen: Rutte heeft een grote fout gemaakt. En wij zullen niet stilstaan tot zijn plannen van tafel zijn. 21 maart gaan we dan ook actievoeren in Den Haag. En wij roepen iedereen op om ons te ondersteunen. Leerrechten, weg ermee.

> Colofon ©2000-2005 LSVb. Over deze site. Ontwikkeld door vizi.