Provincie Utrecht

Persbericht

Aanleg fietsoversteek Stationsweg Oost, Woudenberg

15-3-2005
Vanaf 21 maart tot uiterlijk 22 april voert de provincie werkzaamheden uit op de Stationsweg Oost (provinciale weg N224) in Woudenberg, nabij de kruising met het Valleikanaal. De werkzaamheden zijn nodig voor de aanleg van een veilige fietsoversteek. Als gevolg van deze werkzaamheden zal rond de kruising een halve rijbaan worden afgesloten, op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur. Het verkeer kan met enige vertraging gewoon doorgang vinden.

Fietsoversteek

Vanaf 21 maart werkt de provincie Utrecht aan de aanleg van veilige fietsoversteek op de Stationsweg Oost voor het vernieuwde fietspad langs het Valleikanaal. Deze oversteek krijgt een rustpunt halverwege, zodat fietsers, indien nodig, in twee keer de overkant kunnen bereiken.
Gelijktijdig met de aanleg wordt de bebouwde komgrens verlegd naar de oostkant van de oversteek. Dit betekent dat de maximumsnelheid ter plaatse wordt teruggebracht naar 50 km/uur. Als attentieverhogende maatregel voor het gemotoriseerd verkeer wordt ter plaatse van de oversteek een flauw plateau in de rijbaan aangebracht.
Voor de bromfietsers wordt aan de westkant van de oversteek een doorsteek gemaakt van fietspad naar rijbaan, zodat bromfietsers die van en naar Woudenberg rijden van de rijbaan gebruik maken.

Beperkte afsluiting en vertraging
Vanaf maandag 21 maart tot en met uiterlijk vrijdag 22 april wordt de rijbaan rond de kruising voor de helft afgesloten. Dit gebeurt op werkdagen, buiten de spits, tussen 09.00 uur en 16.00 uur. Via een om-en-om-regeling kan het verkeer gewoon doorgang vinden. Wel moet rekening gehouden worden met enige vertraging.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden en de rijbaanafsluiting kunt u contact opnemen met de heer C. Kil van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 48.

Laatst gewijzigd op 03/15/2005 03:54:50 PM. Paginabeheer: Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl