Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

21 maart

Internationale antiracismedag

Speciale pagina's LBR-website markeren

Internationale antiracismedag

Rotterdam, 15 maart 2005

Internationale antiracismedag

21 maart is internationale antiracismedag. Dé dag tégen racisme en vóór respectvol samenleven. In het hele land vinden rond 21 maart in buurthuizen, jongerencentra en scholen bijzondere activiteiten plaats.

Waarom precies deze datum? Wat gebeurt er waar in Nederland op deze dag? Wat zou ik zelf kunnen doen? En welke materialen kan ik gebruiken? Antwoorden op deze vragen zijn te vinden op de speciale 21 maart pagina's op de LBR website. Lees over de achtergronden van 21 maart, maak gebruik van de praktische tips in de leidraad en bekijk het uitgebreide overzicht van de activiteiten die georganiseerd worden. Zie: www.lbr.nl/21maart.

Het LBR organiseert zelf ook een aantal activiteiten. Op 21 maart wordt in Amersfoort de postertentoonstelling 'Kinderen van Crailo' gepresenteerd, over het dagelijks leven van kinderen in het asielzoekerscentrum in Crailo.

Op 24 maart staat de 'Stop Discrimination Truck' in Almere. Hier wordt door het LBR in samenwerking met het Antidiscriminatiebureau Flevoland voorlichting gegeven over de campagne van de Europese Unie die met name gericht is op discriminatie op de werkvloer en op jongeren.

Zelf nog snel meedoen? Kijk in de LBR-shop voor t-shirts, posters en andere items die op een dag als 21 maart extra betekenisvol zijn. Eén van de nieuwe t-shirts in de shop is het 'Lonsdale loves all colours t-shirt'. Ook de nieuwe dvd 'Een grap gaat op reis en andere verhalen' wordt vanaf 21 maart in de shop verkocht. Kijk op www.lbr.nl/shop.