Gemeente Hulst


Persbericht - 16.03.2005

Wie durft?! expositie Reijnaertcollege in s-Landshuis

Niemand zal durven te beweren dat het Reynaertcollege een school is waar weinig gebeurt. Nauwelijks het zeer bekende en uitverkochte spektakel FoXart achter de rug, of het volgende project wordt gelanceerd. Aan activiteit dus geen gebrek bij het Reynaertcollege!

Een heel bijzondere expositie, georganiseerd door de docenten en leerlingen van het Reynaertcollege komt naar s Landshuis gelegen aan de Steenstraat 37 te Hulst.
Van 21 maart t/m 9 april 2005 kan iedereen tijdens de openingsuren - de creativiteit van de leerlingen komen bewonderen.

Vanuit vele klassen uit alle richtingen is er gewerkt rond de themas vrienden en familie en wie durft! De leerlingen, welke tussen 12 en 16 jaar oud zijn, hebben de themas op verschillende manieren opgevat.

Een zeer gevarieerd aanbod aan kunst is het resultaat geworden van deze onderwerpen. Er zijn werken van letterlijke durf-als die gaan over parachutespringen of bungee jumpen.
Ook de figuurlijke opvatting van wie durft?! is niet uit de weg gegaan. Diverse jeugdige kunstenaars hebben zich gewaagd aan werken met themas als wie durft voor zichzelf op te komen? en wie durft iemand te helpen die wordt gepest? of wie durft zijn dromen achterna te gaan?
Achter elk werk zit een verhaal. Het is een uitdaging om dit in eerste of tweede instantie te kunnen ontdekken. Ook de driedimensionale variant zult u aantreffen.

De opening voor genodigden van deze bijzondere tentoonstelling, welke verricht zal worden door de wethouder van cultuur de heer F.A.D. van Driessche, is gepland op maandagavond 21 maart 2005, en wel om 19.00 uur. Een optreden van de brugklasleerlingen Lydia de Bruyn (zang) en Joost Jorritsma (piano) garandeert een muzikale omlijsting van deze opening.

Het s Landshuis is geopend van:

maandag t/m zaterdag
van 09.00 - 12.30 uur en van 13.00 -17.00 uur

zondag
van 14.00 - 17.00 uur

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl