Greenpeace

Greenpeace collecte gaat van start!

17 Maart 2005, Purmerend, Woerden, IJsselstein, Nederland

Dit voorjaar gaat Greenpeace Nederland voor het eerst collecteren in Nederland. In de week van 21 maart tot en met 26 maart zullen zo'n 200 collectanten verdeeld over drie gemeentes huis-aan-huis collecteren voor bijdrages aan de Greenpeace-campagnes. Greenpeace ziet in het huis-aan-huis collecteren een goede nieuwe mogelijkheid geld in te zamelen voor haar campagnes voor een leefbare aarde.

Actievoerders van Greenpeace protesteren momenteel in het hoge Noorden van Finland tegen de kap van eeuwenoud Europees oerbos voor kopieerpapier. Daarnaast voert de milieuorganisatie actie met het schip Esperanza tegen de grootschalige visserij op zeebaars ten zuiden van Engeland, waardoor in de kilometersgrote netten elk jaar duizenden dolfijnen verdrinken. Greenpeace wil dat overheden wereldwijd zorgen voor een duurzaam beheer van de natuur op zee en op het land. Zij strijdt hiervoor door grondig onderzoek, overleg en actie in te zetten voor het milieu. Greenpeace neemt geen subsidies en giften aan van overheid en bedrijfsleven; de financiële steun van particuliere donateurs is dus onmisbaar.

De collecte gaat van start in drie gemeentes in Nederland: in Purmerend, Woerden en IJsselstein. De collectanten zijn te herkennen aan de groene collectebus met daarop de blauwe 'Greenpeace Live in Action' sticker. In de week voorafgaand aan de collecte ontvangen alle huishoudens in de drie gemeentes Purmerend, Woerden en IJsselstein een collectezakje in de bus. Hierin kunnen de bewoners alvast hun bijdrage stoppen en kans maken op een gratis 'Save Our Seas' T-shirt. Wie de collectant mist, kan de bijdrage ook overmaken op Giro 44 o.v.v. Greenpeace Collecte 2005.