FNV

Akzo Nobel moet maandag kleur bekennen

FNV Bondgenoten roept Akzo Nobel op maandag een einde te maken aan de cao-loze periode die nu al bijna tien maanden duurt. In de tweede overlegronde van dit jaar wil de vakbond hom of kuit. "Ik ga het overleg niet uit voordat we een totaaloverzicht van de werkgeversvoorstellen hebben. Komt die duidelijkheid er toch niet, dan zijn wij uitgepraat", zegt vakbondsonderhandelaar Ben Roodhuizen, die begin deze maand samen met de andere bonden bij het chemieconcern een wél een complete, aangepaste voorstellenbrief heeft bezorgd. Die gezamenlijkheid is bijzonder in cao-onderhandelingen.

Als de andere zijde van de tafel maandag in nevelen gehuld blijft, schort FNV Bondgenoten de onderhandelingen op om zijn leden te raadplegen.

Die zijn toch al in de wiek geschoten over de gepresenteerde uitkomst van de berekening van de toegevoegde waarde (EVA) waarop de winstdeling gebaseerd is. "We waren altijd al faliekant tegen dat systeem", legt Roodhuizen uit. "Nu heeft Akzo Nobel vorig jaar een winstsprong gemaakt van 42 procent, terwijl de EVA op een luttele 0,2 procent uitkomt. Belachelijk."

Hieronder de leden van FNV Bondgenoten bij Akzo Nobel het laatste pamflet en de gezamenlijke voorstellenbrief van de bonden ophalen. Attachments:
pamflet Akzo Nobel.doc
aanvullende voorstellenbrief Akzo Nobel.doc