Politie Haaglanden

Verkeerscontroles in het Westland

Westland 21-03-2005

Onder invloed op de snorfiets

Westland, Naaldwijk Surveillerende agenten zagen vrijdag 19 maart rond
1.00 uur hoe een 16-jarige Naaldwijkse snorfietser met hoge snelheid de kruising van de Geestweg met de Julianastraat overstak. De agenten hielden de jongen staande en roken toen een sterke dranklucht. Ze lieten de jongen een blaastest doen. Toen bleek dat de jongen teveel gedronken had om te mogen rijden, hij blies 605 ugl. De jongen is meegenomen naar het politiebureau en kreeg daar een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Auto in beslag genomen na negeren rij-ontzegging

Westland, De Lier Een 25-jarige automobilist uit Maassluis werd zondag 20 maart rond 5.30 uur door surveillerende agenten betrapt op de Lierweg. De man reed in zijn auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De agenten legden de man uit dat hij niet meer mocht autorijden. De man zei dat hij inderdaad niet meer zou rijden en een vriend zou bellen om hem en zijn auto op te halen. Hierop reden de agenten weg. Even later kwam er een melding binnen dat de Maassluisse man toch weer achter het stuur was gekropen. De agenten betrapten hem op de Woudseweg en hielden de man aan. De man moest mee naar het politiebureau, de auto werd in beslag genomen.

Drie autos beschadigd bij rijden onder invloed

Delfgauw Een 24-jarige automobilist uit Vlaardingen reed vrijdag 18 maart rond 20.30 uur tegen drie geparkeerde autos aan op de Delftsestraatweg. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol, hij blies 530 ugl. De man is meegenomen naar het politiebureau. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij verschillende processen-verbaal.