Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld - bromfietser gewond na val

Publicatiedatum: 21-03-2005

Een zeventienjarige bromfietser uit Stroe is zondag gewond geraakt nadat hij was gevallen op de Wesselseweg in Barneveld. Politieagenten werden even voor twee uur 's nachts gestuurd naar de Wesselseweg, waar een passant het slachtoffer gewond op straat had aangetroffen. Volgens de verklaring van het slachtoffer zou het stuur van de bromfiets plotseling zijn gaan trillen waarna hij de macht over het stuur was verloren. De agenten roken echter ook alcohol bij de bromfietser. Het slachtoffer is met rugklachten overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei. Daar is ook bloed afgenomen voor een bloedproef om te kijken of het slachtoffer teveel gedronken had.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - Barnevelder met drugs aangehouden

Publicatiedatum: 21-03-2005

De Barneveldse politie heeft zondagochtend op de Molencate een negentienjarige man aangehouden wegens onder meer bezit van verdovende middelen. Bij de Barnevelder werden XTC-tabletten aangetroffen. Rond kwart over vier in de ochtend werd bij de politie gemeld dat er op de Molencate vernielingen zouden worden aangericht. Enkele agenten gingen daarop poolshoogte nemen. Daar aangekomen troffen de agenten wat brokstukken aan die er op duidden dat er inderdaad iets vernield was. Iets verderop, op het Jan Seppenplein, hoorden de agenten geschreeuw. Daar zagen de agenten een groep jongeren, waaronder de negentienjarige Barnevelder. Na een korte achtervolging te voet werd hij aangehouden wegens openbare dronkenschap. Bij onderzoek troffen de agenten de XTC tabletten aan. Twee anderen, twee mannen van beiden 22-jaar en plaatsgenoten van de negentienjarige verdachte, bemoeiden zich met het voorval en weigerden op het bevel van de agenten weg te gaan. Zij werden vervolgens ook aangehouden en zijn later weer op vrije voeten gesteld met een proces-verbaal. De negentienjarige is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - vrouw onwel: mannen aangehouden

Publicatiedatum: 21-03-2005

Een negentienjarige vrouw uit Barneveld is zaterdagochtend onwel geworden bij een horecagelegenheid in Nijkerk. De vrouw had verklaard tijdens het uitgaan enkele pillen te hebben geslikt waardoor ze ondermeer ademhalingsmoeilijkheden had gekregen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw zat in de auto bij drie mannen. Bij één van hen troffen agenten een aantal tabletten aan.Vermoedelijk gaat het hier om XTC-tabletten. De politie heeft daarop het trio, twee mannen van achttien en een van negentien en allen afkomstig uit Nijkerk, aangehouden. Het verdachte trio is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606