Ingezonden persbericht


De Meeuw gaat zeer intensieve vorm van samenwerking aan met GTI

Oirschot/Oisterwijk - Al sinds 1982 wordt GTI Utiliteit Zuid ingezet voor de gebouwgebonden installaties binnen het productieproces van De Meeuw Bouwsystemen in Oirschot. Maar de samenwerking tussen De Meeuw en GTI gaat sinds kort zelfs zo ver dat een gedeelte van de Industrieel Flexibel Demontabel (IFD) afdeling van GTI voortaan werkt vanuit het hoofdkantoor van De Meeuw in Oirschot. Hierdoor ontstaat een vergaande integratie van werkprocessen waaruit De Meeuw en GTI beiden hun voordeel kunnen halen.

Optimale inzet van kennis en expertise
Nathan Dijkstra, technisch directeur van De Meeuw: "GTI is een zeer essentiële leverancier. Montagemedewerkers van GTI zijn sinds jaar en dag verantwoordelijk voor alle gebouwgebonden installaties binnen ons productieproces. Die samenwerking is zo succesvol dat per 1 maart jongstleden ook de projectteams voor werkvoorbereiding en detailengineering naar De Meeuw in Oirschot zijn verhuisd. Ergo: een gedeelte van de afdeling van GTI Utiliteit Zuid huist nu op ons hoofdkantoor en GTI heeft er een nevenvestiging bij." Volgens Hans Boot, algemeen directeur GTI Zuid, worden door geïntegreerd samenwerken de krachten van flexibel bouwen en moderne technieken optimaal benut. Voor de vaktechnische ontwikkelingen blijven er dan ook intensieve communicatielijnen met de IFD-specialisten van GTI zodat de meest nieuwe ontwikkelingen kunnen worden toegepast.

Efficiënt werken
Deze manier van intensieve samenwerking bevordert de communicatie en maakt efficiënter werken mogelijk. "Voor zowel GTI als voor De Meeuw levert het belangrijke voordelen op. Qua efficiency, maar ook als het gaat om uitwisseling van expertise bij de productie van bestaande producten en de ontwikkeling van nieuwe oplossingen." Met de integratie is echter zeker nog niet het hoogst haalbare van de samenwerking bereikt. Dijkstra: "Het is weliswaar een belangrijke stap die uniek is voor deze bedrijfskolom. Maar we kunnen nog meer slagen maken. We blijven ambitieus om zo nóg meer efficiency en besparing te behalen.

De Meeuw Bouwsystemen

De Meeuw is een toonaangevende industriële bouwer in West-Europa. Al 75 jaar zorgt De Meeuw voor huisvesting op maat voor bedrijven, instellingen en organisaties. Daarnaast levert De Meeuw ook bouwplaatsvoorzieningen. De bouwsystemen zijn snel te leveren, eenvoudig te verplaatsen en voldoen aan de wettelijke voorschriften van het Bouwbesluit en de Arbowet. De oplossingen voor tijdelijke en (semi-) permanente huisvesting zijn gebaseerd op hoogwaardige IFD-producten die in eigen huis worden ontwikkeld en vervaardigd. De Meeuw verzorgt het totale traject van bouwaanvraag tot realisatie, service en onderhoud. Er zijn vestigingen in Nederland (Oirschot en Zwolle), België, Duitsland en Zwitserland.

Over GTI

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in de Benelux. GTI ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines. GTI maakt deel uit van Fabricom, de Europese leider op het gebied van elektrische, mechanische en HVAC-installaties en het daaraan verbonden onderhoud. De ondernemingen van de Groep (Axima in Europa, Endel en Ineo in Frankrijk, Fabricom GTI in België en GTI in Nederland) voorzien in optimale oplossingen voor klanten in Industrie, Utiliteit, Infra en dienstensector. Bij FABRICOM werken 46.000 mensen. FABRICOM realiseerde een omzet van 5,7 miljard euro in 2004, voornamelijk in de Benelux en Frankrijk, maar ook in tal van andere Europese landen. FABRICOM is een volle dochteronderneming van SUEZ.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:

De Meeuw Bouwsystemen bv

Nathan Dijkstra, Technisch Directeur De Meeuw Bouwsystemen telefoon 0499-572024
www.demeeuw.com

GTI nv

Leen Geschiere, Concernmarketing en communicatie, Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik, Telefoon: 030 656 94 00; mobiel: 06 20 24 61 53; fax: 030 656 94 15; e-mail: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com

---- --