Ingezonden persbericht


Persbericht

21 maart 2005

F5 s FirePass Controller ondersteunt desktopbeveiliging-oplossingen

~ SSL VPN-oplossing integreert met antivirus, firewall en Google Desktop ~

F5 Networks, Inc. (NASDAQ: FFIV), wereldwijd marktleider op het gebied van Application Traffic Management, heeft aangekondigd de ondersteuning van FirePass Controller, F5 s succesvolle oplossing voor remote access, uit te breiden. Dankzij de samenwerking met OPSWAT wordt integratie mogelijk van F5 s SSL VPN-producten met de belangrijkste desktop antivirus- en desktop firewall-oplossingen. Daarnaast heeft F5 samenwerkingsplannen aangekondigd met Microsoft op het gebied van het Network Access Protection (NAP). Dit zorgt voor een naadloze integratie van de FirePass Controller met Network Acces Protection voor Windows-computers.

De Firepass Controller biedt directe integratie met antivirusproducten van Symantec, Norton, McAfee, Trend Micro, CA eTrust, F-Secure, Sophos, Kaspersky Labs, Panda, FRISK, Zone Labs, Authentium, Gritsoft, BitDefender, Doctor Web en Eset. Daarnaast biedt de oplossing out-of-the-box integratie met desktop firewall- producten van Zone Labs, Sygate, Microsoft, McAfee, Symantec en Tiny Software. Tot slot levert FirePass een geïntegreerde oplossing voor de Google Desktop. Hierdoor krijgen gebruikers op afstand toegang tot bedrijfsnetwerken zonder netwerkbestanden te hoeven cachen of indexeren.

De FirePass Controller controleert of remote apparatuur, zoals thuis- of openbare computers voldoen aan het beveiligingsbeleid van organisaties. Voordat remote gebruikers het bedrijfsnetwerk op mogen kan de FirePass bijvoorbeeld nagaan of bij telewerkers alle virusupdates zijn geïnstalleerd en of antivirussoftware en personal firewalls op het juiste beveiligingsniveau zijn ingesteld. Gebruikers die niet aan alle beveiligingseisen voldoen, worden alsnog goed beveiligd.

Met behulp van OPSWAT s SDK kon F5 naadloos eindgebruikersbeveiliging integreren in de FirePass Controller management interface en een eenvoudig te gebruiken oplossing leveren. Bedrijven zijn genoodzaakt om zeer gedetailleerde controles uit te voeren op PC s en klantapparatuur, voordat ze toegang krijgen tot het netwerk , aldus Benny Czarny, CEO en oprichter van OPSWAT. De integratie met OPSWAT vergroot de mogelijkheden van de FirePass-producten om gemakkelijk samen te werken met verschillende antivirusproducten en personal firewall-oplossingen om er zeker van te zijn dat het beveiligingsbeleid volledig is doorgevoerd tot aan de rand van het netwerk.

Telewerkers hebben tegenwoordig toegang tot bedrijfsnetwerken vanaf hun thuiscomputer maar ook vanaf luchthavenkiosks, systemen van zakenpartners en andere apparaten. Hier hebben bedrijven geen controle over , zegt Mark Bouchard, CISSP, Sr. Program Director bij The META Group. Om hun blootstelling aan malware, virussen en andere securitybedreigingen te reduceren, moeten bedrijven de beveiliging aan de rand van het netwerk automatiseren. Dit kan door regels in te stellen op elk apparaat dat in verbinding staat met het netwerk.

Bij F5 zijn we vastberaden tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten op het gebied van applicatie- en netwerkbeveiliging , zegt Jeff Pancottine, SVP en GM van de Security Business Unit bij F5 Networks. Geen enkele andere leverancier biedt op dit moment hetzelfde niveau securityintegratie met zoveel verschillende desktopsecurity-leveranciers als de nieuwste versie van de FirePass.

(473 woorden)

Over F5 Networks
F5 zorgt ervoor dat bedrijven toegang hebben tot hun bedrijfskritische applicaties en biedt hen de mogelijkheid om nieuwe bedrijfsuitdagingen een stap voor te blijven. Als pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van Application Traffic Management brengt F5 meer intelligentie in het netwerk. Hierdoor kunnen bedrijven beter inspelen op veranderingen in de markt.

De producten van F5 zorgen ervoor dat iedereen altijd en overal veilig en optimaal toegang heeft tot applicaties. Door de flexibele en solide architectuur biedt F5 ongeëvenaarde voordelen door de manier waarop organisaties hun medewerkers, klanten en partners bedienen aanzienlijk te verbeteren en tegelijk operationele kosten te verlagen.

Meer dan 6.000 organisaties en service providers wereldwijd vertrouwen de continuïteit van hun activiteiten toe aan F5. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Seattle, Washington en heeft wereldwijd kantoren. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan: http://www.f5.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31- (0)40 235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com

# # #

All brands, names, or trademarks mentioned in this document are the property of their respective owners.

This press release may contain forward looking statements relating to future events or future financial performance that involve risks and uncertainties. Such statements can be identified by terminology such as "may," "will," "should," "expects," "plans," "anticipates," "believes," "estimates," "predicts", "potential" or "continue" or the negative of such terms or comparable terms. These statements are only predictions and actual results could differ materially from those anticipated in these statements based upon a number of factors including those identified in the Company's filings with the SEC.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com