Eemland noord, 10.05 uur

Utrecht 21-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Teveel op

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van zondag 20 op maandag 21 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Even na middernacht werd een 24-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg op de Westdijk gecontroleerd. Hij had beduidend teveel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 575 ug/l, meer dan 2,5 keer de maximaal toegestane waarde van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanrijding met teveel op

SOEST Op zondag 20 maart werd een automobiliste aangehouden na een aanrijding.

Rond 19.40 uur botste een 63-jarige automobiliste uit Soest op de Ereprijsstraat tegen een geparkeerde auto. Zij bleek teveel te hebben gedronken en werd door politiemensen aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 385 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van drie uur.

Veel autos vernield

SOEST In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 maart bleken vernielingen aan een twintigtal autos te zijn gepleegd.

Rond 08.00 uur kreeg de politie de melding dat op het Pijperpad een auto was vernield. Bij een onderzoek op die straat en de omliggende straten troffen politiemensen in totaal een twintigtal autos met vernielingen aan. De vernielingen bestonden uit vele lek gestoken banden, enkele vernielde ruiten en bekraste autos.

Getuigen die in de nacht van zaterdag op zondag iets verdachts op of in de omgeving van het Pijperpad hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.