Gemeente Delfzijl

Persbericht

21-03-2005
Uitreiken Koninklijke Onderscheidingen

INFORMATIE

Op zaterdag 19 maart 2005 heeft de burgemeester van de gemeente Delfzijl, mevrouw drs. M. Appel-de Waart aan twee leden van de vrijwillige brandweer een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

De heer H. Mein te Delfzijl is naast zijn werk bij Draka Comtaq (NKF Kabel) BV sinds 1 maart 1975 tot 1 november 2004 werkzaam geweest als vrijwillige brandweerman bij de brandweer Delfzijl. Met uitzondering van een periode van 3 jaar (1987-1990), waarin hij in dezelfde functie in dienst was bij de brandweer Waddinxveen. De heer Mein was voor een groot deel van deze periode chauffeur bij de brandweer Delfzijl en heeft zijn kennis en vaardigheden ook overgebracht aan zijn collega's als oefenleider en instructeur chauffeur. Met ingang van 1 november 2004 is de heer Mein met functioneel leeftijdsontslag gegaan.

De heer Mein is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer H. Meijerhof te Termunten is naast zijn werk als technicus bij AKZO Nobel Chemicals BV in Delfzijl sinds 1 juni 1972 vrijwillig brandweerman bij de brandweer Delfzijl, blusgroep Woldenorp. Een groot deel van deze periode was hij werkzaam als chauffeur. Met ingang van 1 maart 2005 is de heer Meijerhof met functioneel leeftijdsontslag gegaan.

De heer Meijerhof is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De burgemeester van Delfzijl, mevrouw drs. M. Appel-de Waart, heeft de heren H. Mein en H. Meijerhof een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de jaarlijkse korpsbindingsavond van de brandweer. De korpsbindingsavond vond plaats in de Evenementenhal te Delfzijl.