Gemeente Heemskerk


Werkzaamheden aan Euratomsingel

HEEMSKERK Vanaf half maart zal aan de Euratomsingel ter hoogte van het station een gedeeltelijke reconstructie plaatsvinden. De waterpartij wordt verlegd en één rijbaan opgeheven. Door de groenstrook van de Euratomsingel (noordoostkant) wordt een wandelpad aangelegd dat loopt van Beneluxlaan tot aan Denderstraat.

In de singel wordt ook een vlonder aangelegd. De aanleg van het pad en de vlonder maakt onderdeel uit van het buurtcontract van Zuidbroek-Oosterwijk en wordt op voorspraak van het projectteam buurtbeheer aan het begin van het tot alebouwprojectuitgevoerd.Op termijn maken de huidige flats aan de Lessestraat plaats voor nieuwe woningbouw en een woonzorgcentrum.

Bouwrijp
In de Lessestraat wordt op de locatie van het nieuwe woonzorgcentrum de grond bouwrijp gemaakt. Ook vindt er een reconstructie van de riolering plaats en wordt een bergbezinkbassin geplaatst. Deze werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd en beginnen halfapril.Door omstandigheden kan het noodzakelijk zijn van deze planning af te wijken. De verwachting is dat de werkzaamheden in juni worden afgerond. Door de werkzaamheden kan er overlast ontstaan in de vorm van wegafsluitingen, tijdelijk minder parkeerplaatsen en zwaar verkeer dat door de buurt rijdt. Voor eventuele vragen kan contact opgenomen worden met de opzichter, de heer J. de Wit, 0251 256 825.